Головна Новини Суспільство Війна з Росією Успішний штурм України: захопили населені пункти в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Успішний штурм України: захопили населені пункти в Росії

Росіяни повідомляють, що українські військові нібито здійснили прорив кордону та захопили населені пункти в Курській області.

7 серпня 2024, 12:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Українські військові нібито просуваються у Курській області на території Росії та захопили кілька прикордонних населених пунктів в РФ, в інших селах тривають бої, повідомляють російські ЗМІ та телеграм-канали. Україна офіційно не коментує ситуацію з проривом кордону в Курській області.

Успішний штурм України: захопили населені пункти в Росії

Прорив кордону в Курській області РФ. Фото з відкритих джерел

Російські воєнкори активно висвітлюють події, що відбуваються в Курській області РФ. У пов’язаному з Міноборони РФ телеграм-каналі заявили, що українська армія захопила Миколаєво-Дар'їно, Дар'їно, Гоголівку, Гончарівку та Свердліково. Бої тривають у Лебедівці, Зеленому Шляху, Любімовці та інших населених пунктах в прикордонній зоні. За їх словами, на територію Курської області нібито увійшло 400 українських військових, а ще дві тис. знаходяться поблизу кордону.

Також російські ЗМІ повідомляють, що українські військові нібито присутні в 11 населених пунктах РФ та просунулись за ніч вглиб Росії у деяких регіонах до 15 км, ширина фронту становить близько 10 км.

Російські воєнкори скаржаться, що чеченські війська "Ахмат" втекли з позицій на кордоні і ховаються за спинами призовників. Повідомляється, що населення міста Суджа майже повністю евакуйоване, в районі обстріли, а сили РФ намагаються не підпустити українську армію до населеного пункту.

Російський ресурс Meduza вважає, що події в Курській області свідчать про те, що українська операція готувалася давно і, судячи з кількості військових біля кордону, може тривати ще як мінімум кілька днів. За словами українського журналіста Андрія Цаплієнка росіяни можливо планували атакувати Сумщину за принципом Вовчанська в серпні. Вони вже накопичили живу силу для удару, але їм завадив прорив фронту в Курській області. 

Нагадаємо, що вранці 6 серпня росіяни заявили про прорив кордону українськими військами в Курській області. У Міноборони РФ заявили, що Україна нібито атакувала Курську область, перекинувши туди 300 військових, 11 танків і понад 20 БТРів. ФСБ РФ також відреагували на інцидент вказавши, що ситуацію та кордон під контролем російських сил. Однак після цих заяв в мережу потрапили відео з військовими діями в регіоні, а також знищенням військової техніки РФ, зокрема вертольотів та танків. Україна офіційно не коментує ситуацію в Курській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речниця МЗС РФ Марія Захарова цинічно відреагувала на прорив кордону в Курській області.

Також "Коментарі" писали, що росіяни в істериці скаржаться на ООН через військові дії в Курській області РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини