Головна Новини Суспільство Війна з Росією Успіхи українського контрнаступу створили тонни паніки і зневіри у росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Успіхи українського контрнаступу створили тонни паніки і зневіри у росіян

Україна вдало контратакує на півдні та сході України.

8 вересня 2022, 17:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українська армія вдало використала передислокацію російської армії на південь країни, щоб у цей час мати можливість для вдалого і різкого контраступу на сході України. Про це повідомляє Інститут вивчення війни США (ISW).

Успіхи українського контрнаступу створили тонни паніки і зневіри у росіян

Успіхи українського контрнаступу створили тонни паніку у росіян. Фото з відкритих джерел

Українська армія, скориставшись хитрістю у пересуванні військ РФ та 7 вересня повернула під свій вплив мінімум 20 км територій, що були окуповані Російською Федерацією у Харківській області. А загальна площа відвойованої території оцінюється в 400 км квадратних. Також, за даними Генштабу України, за 7 вересня українська армія ліквідувала 650 одиниць особового складу російської армії. Це найбільший показник за останні кілька місяців.

ISW називає такі дії ЗСУ вдалими та дуже ефективними в локальних напрямках на сході України. У звіті американці пишуть, що дії на сході України не були спеціально заплановані. ЗСУ розумно скористались новою інформацією про переміщення росіян зі сходу на південь та оперативно атакували по точковим позиціям російських військ в Харківській області.

Американська організація також аналізує думки блогерів з Росії, які виливають в мережу тони паніки, зневіри та депресії, і цими діями визнають, що Україна вдало атакує російські позиції. Такі вислови в середині російського суспільства створюють тиск на військових РФ, що знаходяться на полі бою.

Американські аналітики вважають, що Україна і надалі продовжує вдало атакувати позиції РФ на окупованих територіях – знищують склади техніки, логістичні вузли та центри командування.

 Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про дивні заяви російського дипломата в ООН.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини