Головна Новини Суспільство Війна з Росією Успіхи росіян сильно перебільшені: що насправді відбувається на Харківщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Успіхи росіян сильно перебільшені: що насправді відбувається на Харківщині

Окупанти перебільшують свої досягнення у Харківській області

22 травня 2024, 21:44
Поділіться публікацією:

Росіяни дуже якісно відпрацьовують в інформаційному просторі "харківський кейс", тоді як реальні успіхи на полі бою у Харківській області у них набагато скромніші, заявив політолог Максим Несвітайлов.

Успіхи росіян сильно перебільшені: що насправді відбувається на Харківщині

Росія наступає на Херківщині. Фото з відкритих джерел

"Росіяни дуже якісно відпрацьовують в інформаційному полі тему наступу на Харківщині. Тут вони досягли значно більших успіхів, ніж на полі бою. Росіяни працюють надзвичайно ефективно у Twitter і TikTok. Завдяки нейромережам вони роблять відео з нібито українськими військовими, які активно коментують наші громадяни, не розуміючи, що це фейки. Ворог дуже активно працює на внутрішньо-українську аудиторію, розхитуючи кейс про недоліки оборонних ліній. А також дуже потужно працює на англомовну аудиторію, вкладаючи у медіаконтент величезні кошти", – наголосив Максим Несвітайлов.

За словами політолога, Кремль хоче посилити тиск на українську владу і наших західних союзників, можливо російська армія вдасться до наступу на Сумщині, а російські пропагандисти активно розкручуватимуть тему "Київ 2.0", аби схилити Україну до переговорів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗСУ не мають достатньої кількості важкої техніки, щоб забезпечити нею мобілізованих. Як пише Forbes, дефіцит техніки настільки відчутний, що нещодавно сформована 153 бригада фактично перетворилася з механізованої у піхотну. Видання зазначає, що мобілізація може збільшити на 10% чисельність сухопутних військ які складаються зі 100 бригад.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський розповів, що країни-учасники швейцарського саміту миру мають виробити спільну позицію щодо ключових трьох питань – ядерної безпеки, безпеки судноплавства та повернення українських дітей і обміну полоненими. За словами українського президента, після того, як учасники саміту у Швейцарії напрацюють спільні позиції, вони проінформують про це Росію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини