Урядовці розповіли про масштаби уражень критичної інфраструктури

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ уражено понад 700 об’єктів критичної інфраструктури

Станом на зараз зруйновано понад 35 тисяч об’єктів внаслідок атак росіян. Про це в ефірі Телемарафону заявив перший заступник Міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, пишуть "Коментарі".

"По Україні зруйновано понад 35 тисяч об’єктів внаслідок російських атак. З майже 30 тисяч зафіксованих обстрілів з моменту вторгнення уражено 702 об’єкти критичної інфраструктури. Мова йде про газогони, електропідстанції, мости", - сказав Євгеній Єнін.

Він зазначив, що лише за добу до поліціянтів надійшла інформація про обстріли 27 населених пунктів.

За його словами, найбільше обстрілів зафіксовано в Донецькій та Луганській областях. Від початку війни там зафіксовано більш як 5 тисяч обстрілів. Та найбільше потерпає Харківщина, там вже зафіксовано понад 11 700 обстрілів. Перший заступник очільника МВС також зауважив, що на Харківщині паралельно тривають деокупаційні заходи, в тому числі й щодо пошуку колаборантів.

"На Харківщині слідчі вже задокументували понад 4,5 тисячі воєнних злочинів, всього з початку вторгнення ця цифра сягнула понад 52 тисячі кримінальних проваджень за фактами вчинених на території України злочинів військовослужбовцями ЗС РФ та їхніми поплічниками. Всього в Україні за фактами співпраці з державою-агресором розпочато понад 2200 кримінальних проваджень", - заявив Євгеній Єнін.

Як писали раніше "Коментарі", країна-терористка в Україну відправили сучасні танки Т-14 "Армата", які тільки у 2021 році поступили на озброєння у РФ. В Італії ж припускають, що під загрозою поразки Росія може застосувати тактичну ядерну зброю.

Читайте також на порталі "Коментарі" – скільки людей в Україні загинуло від початку повномасштабної війни: дані ООН. Також видання "Коментарі" повідомляло – чому президент РФ Володимир Путін та компанія говорять про переговори, але насправді до них не готові – чого чекати далі.