Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ураження російських літаків на авіабазах: у США відповіли, чи є підтвердження
commentss НОВИНИ Всі новини

Ураження російських літаків на авіабазах: у США відповіли, чи є підтвердження

ISW не знайшов жодних візуальних підтверджень поразок російських літаків на авіабазах

6 квітня 2024, 09:38 comments5473
Поділіться публікацією:

Американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW) поки не знайшли жодних візуальних підтверджень того, що українські війська завдали шкоди або зруйнували літаки, або об'єкти інфраструктури на жодній із чотирьох авіабаз, які атакували безпілотники в ніч на п'ятницю. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті ISW.

Ураження російських літаків на авіабазах: у США відповіли, чи є підтвердження

Літаки. Фото: із відкритих джерел

Військові аналітики зазначили, що геолокаційні кадри показують вибухи та активацію російських засобів протиповітряної оборони у всіх авіабаз, окрім авіабази під Єйськом.

Супутникові знімки, отримані 4 квітня, вказують на те, що на авіабазі в Енгельсі було: три важкі стратегічні бомбардувальники Ту-160, п'ять стратегічних бомбардувальників Ту-95, транспортний літак Іл-76 і бомбардувальник Ту-22; десять навчально-бойових літаків Л-39, п'ять транспортних літаків Ан-26, транспортний літак Ан-74, транспортний літак Ан-12, чотири літаки Су-27, чотири літаки Су-25, один літак Су-30, кілька вертольотів Ка- 52 і Мі-8 на авіабазі Єйськ; 29 літаків, переважно Су-34, на аеродромі Морозовськ.

ISW також зауважив, що українські удари з безпілотників, як правило, націлені лише на окремі авіабази в Росії, і здатність України завдати удару по чотирьох окремих авіабазах в одній серії ударів є помітним збільшенням можливостей.

Експерти вважають, що українські удари по цілях на території Росії є необхідним компонентом української кампанії з деградації галузей промисловості, які підтримують російські військові зусилля та військовий потенціал.

В ISW зазначають, що російські війська регулярно використовують стратегічні бомбардувальники Ту-95, розміщені на авіабазі Енгельс, для запуску крилатих ракет Х-101/Х-555 за цілями в Україні, і станом на 2023 рік російські військові мали приблизно 60 літаків Ту-95. . Якщо удар підтвердиться, то можлива втрата приблизно п'яти відсотків російських стратегічних бомбардувальників Ту-95 в результаті одного удару буде відчутною.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто стоїть за ударом по летовищу з російськими бомбардувальниками: скільки літаків знищено.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 квітня 2024, 09:31

Переможна геббельсовщина з зеленщиною. Все на брехні.


Новини