Головна Новини Суспільство Війна з Росією Умови завершення війни можуть змінитися: що союзники чекають від Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Умови завершення війни можуть змінитися: що союзники чекають від Зеленського

За інформацією Bloomberg, Київ готується зайняти «гнучкішу позицію» у питанні завершення війни

сьогодні, 08:30
Поділіться публікацією:

Західні партнери Києва переконані, що президент України Володимир Зеленський може змінити свій підхід до умов завершення війни. Наразі в НАТО активно шукають варіанти для завершення бойових дій. Як передає портал "Коментарі", про це пише Bloomberg із посиланням на інформовані джерела серед високопосадовців НАТО.

Умови завершення війни можуть змінитися: що союзники чекають від Зеленського

Володимир Зеленський

З одного боку, автори матеріалу нагадують, що український лідер не припиняє публічно заявляти про основні вимоги України – повне виведення російських військ та членство в НАТО, а також про відновлення територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах, є все ж таки інші варіанти, які президент України може прийняти. Особливо з огляду на те, що країна готується до третьої зими війни, а підтримка Заходу починає давати тріщину, українські чиновники натякнули на необхідність початку обговорень стратегії завершення конфлікту.

Bloomberg пише, були сподівання, що докладніше про це мали говорити на зустрічі у форматі "Рамштайн". Втім, президент США Джо Байден скасував візит через ураган Мілтон. Разом з тим, Зеленський прагне заручитися підтримкою свого плану перемоги, який передбачає конкретні кроки для справедливого завершення війни.

ЗМІ пише, оскільки Київ ще не розкрив усіх деталей свого плану перемоги, один чиновник припустив, що українські чиновники можуть мати елемент стратегічної нечіткості, який надає їм простір для подальшого руху.

"Членство України в НАТО залишається одним із основних питань, яке поділяє союзників. За словами офіційних осіб, на Байдена чиниться тиск, щоб він направив Києву пряме запрошення приєднатися до альянсу. І хоча малоймовірно, що президент США це зробить, така пропозиція розглядається як потенційна фішка для будь-яких переговорів за участю Кремля. Водночас, на думку деяких аналітиків, надійні двосторонні гарантії безпеки, особливо з боку США, могли б фактично замінити членство", – йдеться у матеріалі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – нардеп визнав, що Київ уже намагаються підштовхувати до переговорів із РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини