Головна Новини Суспільство Війна з Росією Умєров відповів, чи можуть голови громад виписувати повістки
commentss НОВИНИ Всі новини

Умєров відповів, чи можуть голови громад виписувати повістки

Міністр оборони розповів, чи можуть керівники громад виписувати повістки

15 грудня 2023, 23:57
Поділіться публікацією:

Голови територіальних громад, так само як і представники Територіальних центрів комплектування, володіють правом особисто виписувати повістки громадянам України, які, згідно з законодавством, можуть бути мобілізовані. Про це 15 грудня у ході заходу Конгресу місцевих та регіональних влад, який відбувався у Львові, заявив міністр оборони України Рустем Умєров, передає портал "Коментарі".

Умєров відповів, чи можуть голови громад виписувати повістки

Умєров прокоментував правила видачі повісток. Фото з відкритих джерел

За словами міністр оборони, голова сільської громади має право особисто формувати і підписувати повістки, передає видання "Укрінформ".

Рустем Умєров наголосив, що відповідні повноваження керівників громад передбачені постановою № 352 Кабінету Міністрів України.

Міністр оборони також повідомив, що наразі урядовці і парламентарі напрацьовують зміни до законів про мобілізацію, які стануть відомі суспільству після ухвалення Верховною Радою України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що близько 40% українських підприємств, які є членами Американської торговельної палати в Україні, переконані, що у 2025 році війна з Росією закінчиться. Ще 24% респондентів відповіли, що, на їхню думку, війна закінчиться у 2024 році, а 17% — що через 5 років.

"Коментарі" також писали, що Україна може вже до літа наступного року зазнати поразки у війні з Росією, якщо західні партнери не забезпечать її додатковою підтримкою. Як наголошує СNN, за оцінками західних чиновників, затримка США допомоги Києву може відчутно послабити обороноздатність України. При цьому співрозмовники видання допускають, що у довгостроковій перспективі Україна може програти війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

SS

16 грудня 2023, 05:48

Выписать могут, а потом свернуть в трубочку и в жопу чурке умерову всунуть, протолкнув черенком лопаты!


Новини