Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна може програти до літа: прогноз СNN
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може програти до літа: прогноз СNN

Видання оцінило ймовірність поразки України

15 грудня 2023, 21:41 comments2743
Поділіться публікацією:

Україна може вже до літа наступного року зазнати поразки у війні з Росією, якщо західні партнери не забезпечать її додатковою підтримкою. Про це з посиланням на західних чиновників і представників спецслужб повідомляє видання СNN, пише портал "Коментарі".

Україна може програти до літа: прогноз СNN

Україна може зазнати невдачі у війні з РФ. Фото з відкритих джерел

Як наголошує СNN, за оцінками західних чиновників, затримка США допомоги Києву може відчутно послабити обороноздатність України. При цьому співрозмовники видання допускають, що у довгостроковій перспективі Україна може програти війну.

Один з високопоставлених військових чиновників США розповів СNN, що навіть з підтримкою Заходу "немає жодної гарантії на успіх", а без такої підтримки Україна "напевно зазнає невдачі".

Видання вважає, що у випадку, якщо США не зможуть продовжувати надавати підтримку Україні, європейські країни, ймовірно, наслідуватимуть приклад Штатів.

Як пише CNN, західні спецслужби зараз підраховують, як довго Україна зможе протриматися без допомоги США і НАТО. Високопоставлений військовий чиновник США розповів виданню, що при найгіршому сценарії вже до літа Україну може спіткати суттєва невдача або навіть поразка.

За оцінками західних чиновників, без додаткової американської допомоги ЗСУ спочатку вичерпають ракети великої дальності, потім ракети ППО, а після цього артилерійські боєприпаси та ракети малої дальності.

За інформацією CNN, українські військовослужбовці вже заощаджують боєприпаси, тоді як російські окупанти мають можливість використовувати у 5-7 разів більше снарядів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що близько 40% українських підприємств, які є членами Американської торговельної палати в Україні, переконані, що у 2025 році війна з Росією закінчиться. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 грудня 2023, 22:42

А чому це західні постійно непокоєння проявляють? Нехай приїдуть і подивляться як чудово наша влада, інша арійська каста гарної спокійно живе. Вони не непокояться, вони знають - перевзуються і будуть жити собі не гірше ніж зараз. Кому більше потрібно самім українцям чи заходу? Немає у людей стимулу захищати країну. Вони не розуміють для чого, від кого, чому?


Новини