Головна Новини Суспільство Війна з Росією Умєров прокоментував можливу заміну військового командування
commentss НОВИНИ Всі новини

Умєров прокоментував можливу заміну військового командування

ЗМІ та аналітики обговорюють можливий конфлікт Зеленського та Залужного

21 листопада 2023, 19:51
Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що в питанні можливої зміни українських військових командувачів рішення наразі не ухвалене. Про це, як повідомляють "Коментарі", він заявив на спільному брифінгу з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом у Києві.

Умєров прокоментував  можливу заміну військового командування

Рустем Умєров

"Тема, яка стосується зміни командувачів, вона проходить за всіма параметрами, які ми у своєму внутрішньому периметрі військовому обговорюємо, — заявив Умєров. — У цьому плані маю сказати, що рішення поки що не ухвалено. Але ми робимо все можливе, щоб підвищити ефективність. І якщо це станеться, то ми дуже відкрито будемо завжди комунікувати це".

За його словами, "якщо такі речі відбуваються, то відбуваються в питаннях, які порушували раніше або для досягнення більшої ефективності".

Нагадаємо, що 13 листопада "УП" з посиланням на свої джерела повідомила, що в Міністерстві оборони розглядають можливість звільнення трьох командувачів ЗСУ: командувача Медичних сил Тетяни Остащенко, командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського та командувача Об’єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва. Щодо двох останніх ніяких рішень чи публічних коментарів немає. Водночас 19 листопада стало відомо про звільнення командувачки Медичних сил ЗСУ Тетяни Остащенко і призначення замість неї Анатолія Казмірчука.

Перед цим президент України Володимир Зеленський своїм наказом звільнив командувача Сил спеціальних операцій Віктора Хоренка. За даними ЗМІ, його звільнення не узгоджувалось з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Також після заяви Валерія Залужного в журналі  The Economist про несприятливий перехід війни в Україні до позиційної війни, з критикою цього твердження виступив голова РНБО України Олексій Данілов. Він заявив, що особам, які не вірять в перемогу УКраїни не місце в керівництві країни та військовому командуванні.

Тим часом, окупанти в Токмаку заселяються у квартири з опаленням, поки містяни мерзнуть.

 Путін помилував сатаніста, який убив чотирьох підлітків.

А соціологи відповіли, скільки українців вірять у конфлікт між Зеленським та Залужним.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини