Головна Новини Суспільство Війна з Росією Умєров назвав цілі України на прикордонні РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Умєров назвав цілі України на прикордонні РФ

З Сумською областю межують через державний кордон три російські регіони: Брянська, Курська та Бєлгородська області

22 серпня 2024, 07:10 comments3475
Поділіться публікацією:

Метою Сил оборони України під час операцій на території РФ у прикордонних районах є, зокрема, зниження для ворога можливостей атакувати населені пункти на українській землі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в заяві міністра оборони України Рустема Умєрова.

Умєров назвав цілі України на прикордонні РФ

Рустем Умєров. Фото: з відкритих джерел

У ході зустрічі у Києві з делегацією Палати представників Конгресу США під час їхнього візиту в Україну Рустем Умєров зазначив, що поінформував американських партнерів "про поточну ситуацію на фронті, у тому числі на прилеглих до Сумської області територіях".

"Наші цілі там – очистити прикордоння від російських військових загроз та виключити можливість ворожих обстрілів та атак на наші міста та села", — розповів міністр.

Зазначимо, що із Сумською областю межують через державний кордон три російські регіони: Брянська, Курська та Білгородська області.

Крім того, Умєров під час зустрічі з конгресменами Робертом Віттменом (представник Республіканської партії) та Девідом Троуном (Демократична партія) висловив подяку "за всебічну двопартійну підтримку Сполучених Штатів".

Глава Міноборони України додав, що сторони також обговорили важливі потреби ЗСУ.

"Звернув увагу на необхідність отримання швидкого дозволу від союзників на повне використання далекобійної зброї за цілями на території Росії. Це питання захисту наших мирних міст та сіл", — наголосив Умєров.

Міністр оборони додав, що під час переговорів сторони окремо обговорили підготовку до найближчої зустрічі у форматі "Рамштайн", а також те, як "зробити її максимально ефективною".

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Заході назвали головну відмінність Курської операції від літнього контрнаступу 2023 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини