Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україну не зупинити: Київ просить у США ракети дальністю 300 км для продовження наступу, - WSJ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну не зупинити: Київ просить у США ракети дальністю 300 км для продовження наступу, - WSJ

Київ надав США запит на нове потужніше озброєння

13 вересня 2022, 08:00 comments1781
Поділіться публікацією:

У списку з переліком озброєння, прохання якого Україна передала в США, є тактичні ракетні системи ATACMS дальністю 300 кілометрів. Київ уже не вперше звертається до союзників з проханням надати ці ракети і раніше Вашингтон відмовляв у наданні цього озброєння. Але зараз ситуація може кардинально помінятися, адже ЗСУ здивували весь світ своїм успішним контрнаступом у Харківській області та показали, чого насправді варті. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

Україну не зупинити: Київ просить у США ракети дальністю 300 км для продовження наступу, - WSJ

Ракетні удари. Фото: з відкритих джерел

У розпорядженні видання нібито з'явився лист, який підготував український уряд і вже передав американським конгресменам. Українська влада просить американських союзників надати десятки різних боєприпасів, які потрібні ЗСУ "для продовження наступу у 2023 році". Всього у запиті вказано 29 видів систем озброєння та боєприпасів. В основному, Україна просить поставити США на озброєння української армії танки, безпілотники, артилерійські системи, протикорабельні ракети Harpoon і 2000 ракет для HIMARS.

ЗМІ звертає увагу, що новий запит був оперативно підготовлений після того, як ЗСУ досягли великих успіхів у Харківській та Херсонській областях, де українським захисникам вдалося серйозно просунутися, а росіянам довелося рятуватися втечею та відступати. Українським силам вдалося деокупувати більшу частину території.

WSJ звертає увагу, що ще перед вдалим контрнаступом українські воєначальники головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та депутат ВР Михайло Забродський опублікували статтю, в якій головний акцент зробили на тому, що переломний момент у війні настане, якщо українська армія матиме далекобійні ракети ATACMS.

Читайте на порталі "Коментарі" — Захід готовий віддати Україні золотовалютні резерви Росії: у Мін'юсті озвучив подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини