Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україну накриє циклон Brigitta: які області буде "заливати"
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну накриє циклон Brigitta: які області буде "заливати"

Наталія Діденко назвала дату, коли в Україні відчутно похолодає.

сьогодні, 20:55
Поділіться публікацією:

 У середу, 25 вересня, в Україні переважатиме тепла та сонячна погода, хоча не всюди. На західні регіони впливатиме циклон Brigitta зі Скандинавії, який принесе дощі та можливі грози. Про це повідомила синоптикиня Наталія Діденко.

Україну накриє циклон Brigitta: які області буде "заливати"

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Вона уточнила, що більша частина країни залишатиметься під впливом антициклону, що забезпечить суху і сонячну погоду. Температура повітря буде майже літньою, очікується +23…+28 градусів. У західних областях дещо прохолодніше — від +21 до +24 градусів.

У Києві в цей день також буде сонячно та тепло, з температурою до +26 градусів. За прогнозами, відчутне похолодання може прийти 29 вересня, але стабільне зниження температури очікується пізніше.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, як глобальне потепління змінить погоду в Україні. Глобальне потепління не означає, що кожне наступне літо буде спекотнішим за попереднє, оскільки коливання температур рік від року залишаться значними. Про це в інтерв'ю "Главкому" розповів кандидат географічних наук, фахівець із фізики атмосфери та геокосмосу Денис Пішняк. 

Він зауважив, що твердження про те, що вже за кілька років ми будемо з ностальгією згадувати "прохолодне" літо 2024 року з температурами під 40 градусів, є перебільшенням. Пішняк пояснив, що природні коливання мають доволі великий діапазон, що ускладнює спостереження за справжніми кліматичними тенденціями. Найближчі роки можуть бути спекотними, а потім кілька наступних – прохолодними, і так це все коливатиметься неодноразово.

Також Пішняк заспокоїв тих, хто хоче бачити сніг узимку, зазначивши, що навіть за найгірших кліматичних сценаріїв сніг все ще буде випадати. Хоча є ймовірність, що він не триматиметься на поверхні тривалий час.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини