Головна Новини Суспільство події Чи зникнуть сніжні зими та прохолодне літо: як глобальне потепління змінить погоду в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зникнуть сніжні зими та прохолодне літо: як глобальне потепління змінить погоду в Україні

Покататися на санчатах в майбутньому буде проблемою, через глобальне потепління у світі

30 липня 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

Глобальне потепління не означає, що кожне наступне літо буде спекотнішим за попереднє, оскільки коливання температур рік від року залишаться значними. Про це в інтерв'ю "Главкому" розповів кандидат географічних наук, фахівець із фізики атмосфери та геокосмосу Денис Пішняк.

Чи зникнуть сніжні зими та прохолодне літо: як глобальне потепління змінить погоду в Україні

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Він зауважив, що твердження про те, що вже за кілька років ми будемо з ностальгією згадувати "прохолодне" літо 2024 року з температурами під 40 градусів, є перебільшенням. Пішняк пояснив, що природні коливання мають доволі великий діапазон, що ускладнює спостереження за справжніми кліматичними тенденціями. Найближчі роки можуть бути спекотними, а потім кілька наступних – прохолодними, і так це все коливатиметься неодноразово.

Також Пішняк заспокоїв тих, хто хоче бачити сніг узимку, зазначивши, що навіть за найгірших кліматичних сценаріїв сніг все ще буде випадати. Хоча є ймовірність, що він не триматиметься на поверхні тривалий час. "Скажімо так: не кожного року вийде покататися на санчатах. Остання зима була доволі сніжною, а попередні – не дуже", – розповів експерт.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що деякі території України можуть піти під водуСпівробітниця  відділу метеопрогнозів Українського гідрометеорологічного центру Олена Палагнюк  повідомила, що глобальне потепління нікому не принесе  користі. Бо низинні прибережні території на  півдні України теж можуть піти під воду, це  майже один мільйон гектарів території.  

Синоптик продовжила, що 2023 рік перевершив всі рекорди, бо став найтеплішим, враховуючи  історію метеорологічних спостережень. Вона  продовжила, що, коли глобальна температура підвищиться на 2 °С, то зміна клімату стане невідворотною. 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини