Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українську морську піхоту озброїли французькими бронемашинами: Що то за «звірі» (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Українську морську піхоту озброїли французькими бронемашинами: Що то за «звірі» (ВІДЕО)

Бронетехніка необхідна для протистояння російському повномасштабному вторгненню і для звільнення тимчасово окупованих українських територій

18 квітня 2023, 17:33
Поділіться публікацією:








Французьку техніку отримали підрозділи морської піхоти. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, пишуть "Коментарі".

Українську морську піхоту озброїли французькими бронемашинами: Що то за «звірі» (ВІДЕО)

Французькі бронемашини AMX-10RC надійшли на озброєння ЗСУ

Він також опублікував відео з цими французькими бойовими машинами і їхніми екіпажами. Бронемашини AMX-10RC Франція передає Україні у рамках оборонної підтримки.

Українські екіпажі вже пройшли програму навчання з використання цих машин. Їх тренували французькі інструктори в кавалерійській школі Сомюра. Міністр подякував французькій стороні за підтримку і надану бронетехніку.

“Дякую моєму колезі Себастьяну Лекорню і президенту Франції Емманюелю Макрону, із якими я мав можливість зустрітися та обговорити наші пріоритети та потреби. І, звісно, дякую всім людям Франції за потужну підтримку!”, – написав Резніков у Twitter.

Франція ухвалила рішення передати Україні AMX-10RC на початку січня цього року. З міркувань безпеки міноборони Франції не називає кількість техніки, яку планують передати Україні. За даними джерел видання Army Recognition, українські військові мають отримати 30 AMX-10RC.

У середині березня міністр оборони Франції Себастьян Лекорню повідомив, що техніка прибула в Україну. Також він зауважив, що це перша поставка бронемашин, рішення про вирушення другої партії на той час було в процесі ухвалення.

Французька бойова броньована машина AMX-10RC завдяки колісній базі має високу мобільність. Її колісна формула – 6×6. Машина оснащена системою гідропневматичної підвіски зі змінним дорожнім просвітом і нахилом, завдяки чому техніка може ховатись у складній місцевості.

Машину можна використовувати для розвідувальних завдань, а також для вогневої підтримки піхоти на полі бою. AMX-10RC озброєна 105-мм нарізною танковою гарматою 105/47 F2 MECA. До боєкомплекту гармати входять бронебійні підкаліберні, кумулятивні та осколково-фугасні боєприпаси.

 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що перед Збройними силами України відкривається вікно можливостей для контрнаступу, його часові межі не обмежені квітнем-травнем або червнем-липнем.

Як писали "Коментарі", Україна зібрала сотні досьє на підозрюваних у воєнних злочинах росіян Інформацію про воєнних злочинців збирають, щоб притягнути їх до відповідальності.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини