Головна Новини Суспільство Війна з Росією Український військовий розповів, що відбувається в Соледарі
commentss НОВИНИ Всі новини

Український військовий розповів, що відбувається в Соледарі

Росіяни застосовують неконвенційну зброю на Донбасі

16 січня 2023, 18:01
Поділіться публікацією:

Український військовий Степан Барна розповів, що біля Соледару розпочнеться тривале позиційне протистояння на витривалість. Про це Барна повідомив для телеканалу "Еспресо".

 Український військовий розповів, що відбувається в Соледарі

Триває битва за Соледар (фото з відкритих джерел)

За його словами, говорити про втрату міста на Донбасі ще рано.

"У Соледарі відбувається окопна війна, тобто зафіксувалися позиції обох сторін і говорити про втрату Соледара надто рано. Думаю, що Генеральний штаб України напрацює стратегію посилення українських позицій. Те, що російська сторона покращила своє військове положення у Соледарі не означає, що це буде мати стратегічне значення з точки зору результатів потенційних боїв", -  розповів військовий.

Окрім цього, він додав, що росіяни застосовують неконвенційну зброю.

"Щоденно відбуваються артилерійські, танкові, мінометні обстріли. Противник застосовує фосфорні бомби", — повідомив. Барна.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що чи справді війна завершиться цього року. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) пишуть, що Росія хоче протягом півроку перехопити ініціативу та покласти край контрнаступальним успіхам України. Також наголошують, що за останні 11 місяців країна-агресор не змогла досягти більшості своїх основних оперативних цілей в Україні.Експерт з питань сектору оборони та безпеки Олег Старіков пояснює, що найближчим часом розпочнеться активізація бойових дій на трьох стратегічних напрямках (схід, північ, південь). Де буде спрямування головного удару – сказати складно, зазначає він. Очевидно, відбудуться удари, що відволікають, відволікаючі маневри, в тому числі, в інформаційному плані, який правильно називається "інформаційне забезпечення місця проведення майбутніх бойових дій".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини