Головна Новини Суспільство Війна з Росією Український військовий розповів, хто контролює Авдіївський терикон
commentss НОВИНИ Всі новини

Український військовий розповів, хто контролює Авдіївський терикон

Військовий повідомив, що відбувається у боях поблизу селища Степове на Авдіївському напрямку.

12 листопада 2023, 08:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військовослужбовець ЗСУ Сергій Волков розповів про ситуацію на сході України поблизу Авдіївки, де тривають бої за селище Степове. За словами військового росіяни не контролюють Авдіївський терикон, однак закріпляються та перегруповуються для подальших атак. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяви військового в ефірі телеканалу "Espreso".

Український військовий розповів, хто контролює Авдіївський терикон

ЗСУ ведуть бої під Авдіївкою. Фото з відкритих джерел

Сергій Волков повідомив, що масових штурмів, які російська армія проводила у жовтні наразі немає, однак російські сили починають закріплюватись на певних ділянках фронту.

"Тих штурмів, які були з 20 числа немає. Вони закріпляються і перегруповують своє військо ближче до залізної дороги і намагаються там закріпитись і рухаються у бік заводу", — говорить військовий.

Попри це Сергій Волков наголосив, що заяви Росії про контроль Степового та териконів не відповідають дійсності, адже ситуація дуже динамічна на цьому напрямку.

"Вони дуже гучно заявляють, що контролюють Авдіївський терикон. Це не так. Ця ділянка дуже ефективно прострілюється з нашого боку, тому вони не можуть там нічого зробити. Проте, якщо говорити про загальну ситуацію на Авдіївському напрямку щодо вогневого контролю, то ані ми, ані вони не мають його", — пояснив військовослужбовець ЗСУ Сергій Волков.

За словами Волкова українське військове керівництво береже своїх солдатів та не влаштовує "м’ясні" штурми, тому переважно  використовує артилерію та безпілотники, які виконують функцію стрілецьку та частково артилерійську.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні помітили нову сучасну зброю світового рівня.

Також "Коментарі" писали про Володимира Зеленського, який назвав втрати України на війні проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини