Головна Новини Суспільство Війна з Росією Український омбудсмен радить брати російські паспорти: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Український омбудсмен радить брати російські паспорти: яка причина

Для виживання на тимчасово окупованій території український омбудсмен Дмитро Лубінець радить взяти паспорти Російської Федерації.

1 травня 2023, 12:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що для збереження життя, українці на тимчасово окупованих територіях мають брати російські паспорти, щоб забезпечити своє виживання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "УНІАН".

Український омбудсмен радить брати російські паспорти: яка причина

Омбудсмен Дмитро Лубінець. Фото з відкритих джерел

В ефірі телемарафону омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на укази Володимира Путіна, які можуть позбавити громадянства Росії. На думку українського уповноважений з прав людини такі кроки прийняті Кремлем, щоб узаконити примусову паспортизацію на окупованих територіях, а ті хто відмовиться від російського паспорта потраплять в полон як окрема категорія заручників.

"Я б порадив брати російський паспорт, все ж таки, для себе прийняти рішення вижити. Це найголовніше", — зазначає Дмитро Лубінець.

Омбудсмен підкреслює, що Україна й надалі не буде визнавати російські паспорти, які видають на тимчасово окупованій території під прямим тиском з боку армії РФ. Лубінець радить взяти паспорт та дочекатись, коли українська армія звільнить територію від окупантів. Після цього громадяни зможуть позбутись російських паспортів та отримати документи України.

Уповноважений з прав людини зазначає, що примусова паспортизація є новим воєнним злочином Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про дві людини, які остаточно переконали президента Росії Володимира Путіна почати війну в Україні.

Також "Коментарі" писали, що очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав ще одну країну, яка приєдналась до спецтрибуналу проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини