Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дві людини, які остаточно переконали Путіна почати війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві людини, які остаточно переконали Путіна почати війну

Колишній народний депутат України Віктор Медведчук та російський бізнесмен Юрій Ковальчук остаточно переконали Володимира Путіна почати війну проти України.

1 травня 2023, 11:30 comments1999
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Путін повірив словам Віктора Медведчука про слабку та лояльну Україну, а російський бізнесмен Юрій Ковальчук переконав диктатора, що Захід слабкий. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російський ресурс "Верстка".

Дві людини, які остаточно переконали Путіна почати війну

Володимир Путін та Юрій Ковальчук. Фото: RFE/RL

Російський журналіст Ілля Жегульов провів масштабне розслідування причин початку російської агресії проти України.

"Путін справді повірив, що можна змінити режим у Києві швидко та безболісно. У тому, що Захід слабшав, його переконав Ковальчук; у тому, що Україна слабка та лояльна, — Медведчук", — повідомляє "Верстка".

Розслідування Жегульова вказують, що Віктор Медведчук відігравав важливу роль для Кремля в Росії. Колишній народний депутат мав впливові проросійські канали, що мали на меті повільно виховувати потрібних людей для Кремля. Однак уряд України вирішив закрити ці медіаресурси через "інструменти чужої іноземної пропаганди в Україні". Окрім того, сам Медведчук регулярно доповідав Путіну про його велику підтримку та потужні проросійські настрої в Україні.

"Він розповідав казки, освоював ці гроші, які йому платили за організацію політичного опору, і не вірив, що хтось колись перевірить. Розповідав про лояльність території, тупо вводячи в оману Путіна!", — згадує джерело, близьке до адміністрації президента.

Ухвалюючи рішення про війну, Путін не радився з Медведчуком, як і ні з ким іншим. Єдиною людиною, що мала прямі контакти з російським президентом був його друг Юрій Ковальчук. Під час пандемії, коли президент РФ ізолювався від світу лише цей російський бізнесмен не проходив карантин у резиденції Путіна

Близьке до Кремля джерело свідчить, що Ковальчук переконав Путіна про відсутність єдності в ЄС, і таким чином аргументував найкращий час для початку швидкої війни. Саме ж рішення про початок так званої "операції" було ухвалено наприкінці лютого — на початку березня 2021 року, за рік до війни.

Через інформацію Медведчука Путін очікував швидко захопити Україну, яка нібито мала підтримувати російський режим, а за переконаннями Ковальчука, Захід не встиг би відреагувати на такі військові дії російської армії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗМІ отримали секретні плани Кремля щодо контролю країн Балтії.

Також "Коментарі" писали, що у Молдові викликали російського посла через скандальні заяви Медведєва МЗС, який сказав, що такої "країни такої вже нема".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини