Головна Новини Суспільство Війна з Росією Український генерал відверто висловився, чому Україні необхідна мобілізація
commentss НОВИНИ Всі новини

Український генерал відверто висловився, чому Україні необхідна мобілізація

Хоча через брак ресурсів існує потреба у ротації військ, заявив генерал Тарнавський

27 грудня 2023, 19:00
Поділіться публікацією:

Український генерал та командувач ОСУВ  "Таврія" Олександр Тарнавський заявив, що на фронті завжди відчувається брак людських, і технічних ресурсів. Відтак, за його словами, для перемоги Україні потрібні додаткові сили та засоби, бо військові втомлюються та потребують ротації. Таку заяву він зробив під час інтерв'ю ВВС.

Український генерал відверто висловився, чому Україні необхідна мобілізація

Олександр Тарнавський (фото з відкритих джерел)

"Завжди є брак ресурсу – як людського, так і технічного. Це у всіх військових частинах і угрупованнях. І скільки б ресурсів не було – цього все одно мало. Те, що для перемоги в цій війні нам реально потрібні додаткові сили та засоби – ми всі це прекрасно розуміємо. Тому що ті люди, які сьогодні виконують завдання, вони мають таке поняття, як втома. Тому їх потрібно підмінити, замінити. Як в спортивних матчах, у футболі ця зміна проходить – точно так само і тут", — сказав генерал.

За його словами, нестача ресурсу, щоб замінити військових, які давно перебувають на фронті, може спричинити виснаження для особового складу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що не так з мобілізацією по-новомуПроєкт закону, який передбачає значні зміни у порядку мобілізації в Україні, військовому обліку та проходженні військової служби, серйозно сколихнув суспільство. Внесений урядом він, схоже, став несподіванкою навіть для деяких представників провладної фракції "Слуга народу". Ну, а лідер всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко (її політсила має 26 місць у парламенті) вже заявила, що не підтримає новий законопроєкт щодо мобілізації у тому вигляді. Запропонований варіант законопроєкту не передбачає відповідей на низку важливих моментів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

30 грудня 2023, 14:34

Ігор, причина отсутствия мотивации у властьимущих и приближенных к ним понятна - они в любой момент могут собрать чемоданы и свалить куда им захочется. А, как известно, если есть бабло, то тебе открыты любые двери.

Ігор

27 грудня 2023, 19:13

Як потужно зелені чоловічки взялися агітувати смердів на м'ясо. Жодного слова чому у корумпованих панів відсутня мотивація іти та захищати своє майно. Завжди, в усіх країнах, шляхта лицарі дворяні знать, йшли захищати свою країну в перших рядах, а смерди були обслугою у періоди між боями. Бо вони захищали свій добробут свою власність і країну яка їм це надала. Тільки Україна хитро обрізана.


Новини