Головна Новини Суспільство Війна з Росією Український дипломат в ООН відповів на пропаганду Лаврова про падіння Іл-76 і Бучу
commentss НОВИНИ Всі новини

Український дипломат в ООН відповів на пропаганду Лаврова про падіння Іл-76 і Бучу

Сергій Кислиця заявив, що "зламана платівка" Лаврова про "інсценовану Бучу" "безперервно гримить на московському грамофоні, а його ниття про злих англосаксів – артритне".

25 січня 2024, 23:20
Поділіться публікацією:

Глава російського МЗС Сергій Лавров озвучив обурливу  заяву про падіння Іл-76 та Україну, порівнюючи  цей випадок  з воєнними злочинами  загарбників в Бучі, які називає "інсценуванням".

 Український дипломат в ООН відповів на пропаганду Лаврова про падіння  Іл-76 і Бучу

Сергій Кислиця (фото з відкритих джерел)

Цю заяву Лавров оприлюднив на прес-конференції в ООН. На  неї  відповів постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Зокрема, очільник  МЗС Росії  взявся стверджувати, що в Україні знали  про  присутність військовополонених на літаку Іл-76, що впав напередодні на території  Бєлгородської  області. Зауважуємо, що Україна наразі не підтверджувала, що полонені були в цьому літаку. Сергій Лавров ще  звинувачує  Україну у збитті Іл-76

"Не хотілося б, щоб повторилася історія квітня 2022 року, коли після інсценування у Бучі (воєнних злочинів РФ – ред.) було показано тіла людей, чиї прізвища ми досі не можемо отримати", – виклав  голова російського МЗС  брехливі твердження  російських  пропагандистів.

Лавров   ще вигадує, що "українська сторона почала замітати під килим усі наслідки після того, як стало відомо", що на борту Іл-76 начебто були українські військовополонені. Він підсумував, що "вони не могли не знати про це".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у ГУР розповіли нові деталі про авіакатастрофу літака Іл-76Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов розповів, що на борту літака Іл-76 мали перебувати вищі військові та політичні представники РФ. Однак ФСБ скасувала їх політ та запропонували інший транспорт. 

Речник ГУР Андрій Юсов розповів, що російські спецслужби скасували політ на знищеному літаку Іл-76 для російської військової та політичної еліти. Попри це, імена посадовців, які не сіли в літак з'ясовані та будуть надані міжнародному розслідуванню.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини