Головна Новини Суспільство Війна з Росією Український дипломат пояснив стратегію США щодо критики ударів по Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Український дипломат пояснив стратегію США щодо критики ударів по Росії

США критикує удари України по нафтопереробних заводах Росії. Український експерт пояснив, чому Вашингтон обрав таку стратегію.

11 квітня 2024, 09:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український дипломат Олександр Хара вважає, що США критикує Україну за удари по Росії, адже така стратегія відрізняється від американської. За його словами, Сполучені Штати не хочуть підштовхувати Росію до більшої ескалації.

Український дипломат пояснив стратегію США щодо критики ударів по Росії

Український дипломат Олександр Хара. Фото з відкритих джерел

В ефірі телеканалу "Еспресо" Олександр Хара прокоментував позицію США, яку озвучив міністр оборони Ллойд Остін. Американський генерал зробив попередження, що удари по Росії можуть вплинути на ціну на нафту.

"Ця стратегія полягає в тому, що не можна підштовхувати Кремль до ескалації. У рамках цієї стратегії відповідно партнери й надають нам допомогу", — зауважив дипломат.

Український експерт пояснює, що Росія є частиною глобального ринку нафти, і удари по НПЗ можуть вплинути на ціни у світі. Однак, за словами Олександра Хари, такі повідомлення американців більше пов’язані з виборами в США, де підвищення ціна на паливо можуть забрати голоси у Джо Байдена.

Олександр Хара наголошує, що попри критику України за удари по Росії, США не можуть змінити цю ситуацію.

"З іншого боку, вони ніяк не можуть вплинути на удари по території РФ, оскільки Україна бореться за своє виживання", – зазначив експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США заявили про тривожну ситуацію щодо майбутнього України у війні. Через відсутність допомоги від Сполучених Штатів Україна може програти війну.

Також "Коментарі" писали про Володимира Зеленського, який назвав поступки, на які готова піти Україна, щоб отримати допомогу від США. За словами президента, Україні потрібно отримати швидше фінанси, навіть, якщо це буде кредит.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини