Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський назвав поступки, на які готова піти Україна для отримання допомоги від США
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав поступки, на які готова піти Україна для отримання допомоги від США

Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібна якомога швидше допомога США, навіть, якщо вона буде представлена у формі кредиту.

7 квітня 2024, 08:45 comments10028
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський розповів, що Україна готова погодитись на кредит від США, щоб швидше отримати допомогу. Президент назвав "недорослим підходом" США до питань безпеки світу, зокрема щодо допомоги у війні в Україні. 

Зеленський назвав поступки, на які готова піти Україна для отримання допомоги від США

Володимир Зеленський про допомогу США. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв’ю в ефірі телемарафону Володимир Зеленський прокоментував ситуацію з затримкою допомоги від США. 

"Ми погодимося на будь-який варіант. Якби Україні запропонували дати в кредит сьогодні або безкоштовно все через рік, то ми б сказали: "Тільки сьогодні". Важливо – чим швидше, тим краще", — сказав президент.

Зеленський також наголосив, що Україна все ж таки отримає допомогу від США, однак критикує Сполучені Штати. За словами президента, в Америці перетворили питання допомоги Україні на внутрішньополітичне, що показує "недорослий підхід" США до безпеки всього світу.

"Проте, я вірю, працюю, надіюсь, що розум все ж таки переможе і ми отримаємо відповідну допомогу", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що законопроєкт про надання пакета допомоги Україні залишається не прийнятим у Конгресі США з жовтня 2023 року. Представники республіканців спочатку намагались прив'язати допомогу Україні до виділення коштів на охорону кордону США, а в останні місяці спікер Палати представників Майк Джонсон просуває ідеї допомоги Україні через кредит. Однак його  колега, трампістка Марджорі Тейлор Ґрін заявила, що будь-які кроки Джонсона щодо схвалення пакета допомоги Україні будуть означати втрату його посади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білому домі відреагували на ідею надати Україні допомогу в кредит.

Також "Коментарі" писали про те, коли у Конгресі США будуть розглядати питання про допомогу Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини