Головна Новини Суспільство Війна з Росією Український бізнес вже в страху від нового законопроєкту про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Український бізнес вже в страху від нового законопроєкту про мобілізацію

Бізнес в Україні побоюється, що новий закон про мобілізацію паралізує економіку

21 лютого 2024, 12:32
Поділіться публікацією:

Провідні бізнес-асоціації України вимагають внести зміни до законопроєкту про мобілізацію. Вони стурбовані тим, що нові норми можуть завдати додаткового удару по економіці. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Український бізнес вже в страху від нового законопроєкту про мобілізацію

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Бізнес просить парламент не паралізувати економіку країни новим мобілізаційним законодавством. Необхідний баланс між військовим фронтом та економікою", — йдеться у заяві Європейської бізнес-асоціації, яку наводить агентство.

Українська рада бізнесу, яка об'єднує понад 100 асоціацій, у своїй заяві зазначила, що деякі критичні зауваження були враховані, але закликала вилучити інші пропозиції, які можуть зашкодити бізнесу, який уже й так працює в режимі "виживання".

Рада Бізнесу виступає проти таких речей, як дозвіл військовим вилучати приватні транспортні засоби для військових потреб без належного нагляду, а також проти ідеї надсилання повісток через Інтернет. Крім того, компанії, які постачають озброєння для Збройних сил, повинні мати можливість запобігти заклику всіх своїх співробітників на військову службу.

Бізнес-асоціації України закликають владу до більш прозорого та зрозумілого механізму надання відстрочок від призову для критично важливих працівників, особливо у висококваліфікованих галузях.

За словами голови ІТ-асоціації Марії Шевчук, із 360 тисяч працівників ІТ-сектору, який є ключовим експортним сектором України, лише близько 1% мають відстрочку від призову до армії. При цьому близько 75% робочої сили галузі – чоловіки.

"Ми наполегливо закликаємо владу до діалогу з бізнесом, щоб нас почули. Ми могли б розвиватися, платити більше податків, забезпечувати армію, адже зараз існують проблеми із донорською підтримкою загалом", — наголосила Шевчук.

Варто зазначити, що раніше з'явилася інформація, що в Кабміні розглядається схема бронювання лише для працівників із зарплатою від 35 тис. грн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому питання мобілізації викликає такий резонанс у суспільстві: як вирішити проблеми.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини