Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські військові проводять надскладну тактичну операцію, - ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові проводять надскладну тактичну операцію, - ISW

Аналітики переконані, що ЗСУ намагаються організувати нелегкі тактичні дії на фронті. Водночас, ворог залишається небезпечним, тож попереду важка боротьба

11 червня 2023, 08:40
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву американського Інституту вивчення війни (ISW).

Українські військові проводять надскладну тактичну операцію, - ISW

Аналітики розповіли, що відбувається на фронті

На думку експертів зусилля українського війська наразі спрямовані на проведення фронтального штурму підготовлених оборонних позицій, котрий ускладнений відсутністю підтримки у повітрі. Проте, ці початкові зусилля не слід екстраполювати як подальший прогноз всіх українських операцій.

"Не дивно, що ЗСУ зазнають втрат під час перших атак. Однак початкові атаки не є репрезентативними для всіх українських операцій. Російська армія залишається небезпечною, і українські сили, безумовно, зіткнуться у нелегкому протистоянні. Але Україна ще не перекинула переважну більшість своїх контрнаступальних сил, а оборона РФ не є рівномірною на всіх ділянках лінії фронту", – підкреслили експерти.

Також, на кадрах, опублікованих 8 і 9 червня спостерігається, що ЗСУ відбиваючи атаки російської армії, використовували західні високоточні боєприпаси аби знищити щонайменше дві російські термобаричні артилерійські системи ТОС-1А. Це досить руйнівні, проте дефіцитні військові засоби.

"Очевидна залежність російських військ від конкретних артилерійських засобів заслуговує на увагу, оскільки точні українські удари по цих системах потенційно можуть ускладнити можливості РФ, а російські сили навряд чи матимуть достатньо систем ТОС-1А, щоб забезпечити однаковий рівень вогневої підтримки по всій лінії фронту", — зауважили в ISW.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Що має зробити світ аби тероризм Путіна припинився, — експерт. РФ влаштувала катастрофу, підірвавши Каховську ГЕС. ЄС має проявити жорстку реакцію, інакше постраждає безпека не лише України, але й усього світу. За його словами, Путін може піти далі, якщо його не поставлять на місце. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

11 червня 2023, 09:23

Главные террористы на планете-пендосы и бриттосы,посмотрите,сколько у кого баз на Земле.А теперь к ним прибавились укропитеки,специально бьющие по мирному населению-Шебекино,др.небольшие российские города,по месту эвакуации от затопления.Хватить льгать-пИсаки.


Новини