Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські військові повідомляють про проблеми з системою Starlink
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові повідомляють про проблеми з системою Starlink

Термінали від Ілона Маска почали погано працювати.

7 жовтня 2022, 23:57 comments1057
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Деякі з пристроїв, які використовувалися під час наступу проти російських військ, перестали працювати, коли українські солдати увійшли на території, звільнені від російської окупації, повідомляє Financial Times з посиланням на українських чиновників.

Українські військові повідомляють про проблеми з системою Starlink

Проблеми із системою Starlink. Фото з відкритих джерел

Перебої в доступі до послуг супутникових систем зв’язку SpaceX Ілона Маска сповільнюють наступ проти російсько-окупаційних військ, зазначили українські військові та чиновники.

Тисячі терміналів Starlink були придбані урядом США та відправлені в Україну. За допомогою цих пристроїв ЗСУ краще керує дронами, отримує важливу розвідувальну інформацію, а військові спілкуються один з одним у місцях, де є проблеми зі зв’язком. Системи, які підключають невелику антену до 35-сантиметрового термінала, також забезпечують інтернетом українців.

Частина збоїв призвела до "катастрофічних" перебоїв у зв'язку. Багато з них були помічені після прориву російських рубежів оборони. Найбільш серйозні проблеми виникли на півдні України, хоча перебої з доступом виникли і на сході Донецькій, Луганській і Харківській областях.

Цього тижня Маск посварився з президентом України Володимиром Зеленським у Twitter і викликав бурю в інтернеті після того, як запропонував провести новий референдум під егідою ООН на сході України, залишивши Крим Росії та надавши Україні "нейтральний статус".

Окрім того, Financial Times взяло інтерв’ю у Ілона Маска, де він зізнається, що Тайвань має бути під контролем Китаю. Це пов’язано з тим, що більшість компонентів для своїх компаній Маск купує саме в Китаї. А сам Китай, не схвалює використання Starlink в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про скандальний твіт мільярдера Ілона Маска, який запропонував свою формулу миру між Україною та Росією.

Також "Коментарі" писали про слова Маска, в яких він закликав українців шукати миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини