Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські війська двічі намагались прорвати кордон Росії на новому напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські війська двічі намагались прорвати кордон Росії на новому напрямку

Після початку боїв у Курській області росіяни повідомили про спробу України порвати кордон у Бєлгородській області.

13 серпня 2024, 15:40 comments3053
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російські воєнкори заявили про дві спроби здійснити прорив кордону українськими військовими. За їх словами, українські сили намагались зайти на територію Бєлгородської області. 

Українські війська двічі намагались прорвати кордон Росії на новому напрямку

Українські військові. Фото з відкритих джерел

12 серпня російський телеграм-канал "Військовий інформатор" повідомив про дві спроби українських сил прорватись у Білгородську область впродовж 24 годин. На опублікованих кадрах зафіксовано бій у районі пропускного пункту "Колотилівка".

Близький до російського Міноборони телеграм-канал "Рибар" вказує, що кілька українських диверсійних груп намагались увійти на територію Білгородщини та для свого наступу використали танки з бронетранспортерами. За словами "Рибаря", спочатку бій відбувся між українськими військовими та прикордонниками, однак згодом до зони бойових дій були стягнуті резерви армії РФ, після чого ЗСУ відійшли з позицій.

Наразі офіційно невідомо, чи були спроби українських сил прорвати російський кордон ще на одному напрямку. Також українські військові не повідомляли про бої на кордоні з Білгородською областю.

Згідно з заявою головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, Україна взяла під свій контроль 1000 кв. км території РФ, зокрема і місто Суджа. Губернатор Курської області Олексій Смірнов під час доповіді Путіну заявив, що Росія втратила 480 кв. км територій та 28 населених пунктів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін назвав напрямок, де очікує найближчим часом прорив російського кордону.

Також "Коментарі" писали про реакцію США на скарги Путіна щодо боїв у Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини