Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські винищувачі навчилися скидати КАБи, але є одна деталь
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські винищувачі навчилися скидати КАБи, але є одна деталь

Україна все ще не може зрівнятися з вогневою міццю російських загарбників

4 червня 2024, 11:07
Поділіться публікацією:

Українські військово-повітряні сили перетворюють свої винищувачі МіГ-29 і десятки винищувачів Су-27 на високоточні плануючі бомбардувальники, озброївши їх американськими підвісними бомбами малого радіусу. Це важливе досягнення, оскільки крихітні українські військово-повітряні сили намагаються зрівнятися з нищівною кампанією плануючих бомбардувань значно більшої російської авіації, яка має сотні Су-30, Су-34 та Су-35 із чотирма чи навіть шістьма КАБ на кожній місії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Українські винищувачі навчилися скидати КАБи, але є одна деталь

Винищувач. Фото: з відкритих джерел

"Це фантастична новина", — наголосив фінський аналітик Йоні Аскола.

ЗМІ зазначає, погана новина полягає в тому, що Україна, ймовірно, не може придбати достатньо SDB (Small Diameter Bomb – бомби малого діаметра) чи інших боєприпасів, щоб продовжувати місії своїх МІГів та Су.

Ніхто за межами Пентагону та українських військово-повітряних сил не знав, що українці мають 130-кілограмові SDB, які працюють на відстані 110 км під супутниковим наведенням на висувних крилах, доки наприкінці минулого місяця в мережі не з'явилися фотографії, на яких зображено МіГ- 29 із шістьма мініатюрними бомбами під крилами.

Українські МіГи вже були спроможні нести плануючий боєприпас. Минулого року американські, французькі та українські технічні фахівці працювали разом, щоб озброїти українські МіГ-29 та Су-27 американською глісерною бомбою Joint Direct Attack Munition Extended Range та глісерною бомбою Armement Air-Sol Modulaire французького виробництва. JDAM-ER та AASM важать близько 225 кг.

SDB має перевагу в тому, що він менший, а також може похвалитися більшою дальністю, ніж JDAM-ER та AASM, обидва з яких досягають приблизно 65 км за найкращих умов. Один МіГ або Су, озброєний SDB, міг би вразити шість цілей за один виліт, і зробити це з великої відстані, таким чином зменшивши ризик російської ППО.

Не менш важливо, що SDB коштує лише 40 000 доларів за бомбу. Це приблизно така сама вартість, як JDAM-ER, але в п'яту частину менше вартості AASM. Низька вартість SDB має перетворитися на більші партії бомб для України.

"Будь-яке додаткове постачання буде дуже необхідним", — написав Аскола.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи Україна зможе повторити контрнаступ кінця 2022 року: у Зеленського дали відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини