Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські сили за чотири місяці мали зайти до Криму: Залужний розповів, що завадило
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські сили за чотири місяці мали зайти до Криму: Залужний розповів, що завадило

На початку наступу ЗСУ загрузли в безпрецедентних мінних полях на головному напрямі наступу

2 листопада 2023, 20:30
Поділіться публікацією:

Як планувало на початку  військове  командування України, Збройні сили України  мали б під час  наступу на позиції російських окупантів,  просуватись зі швидкістю  майже  30 км на день. Очікували, що за чотири місяці  українські військові мали зайти на територію  тимчасово окупованого Криму.

Українські сили за чотири місяці мали зайти до Криму: Залужний розповів, що завадило

Валерій Залужний (фото з відкритих джерел)

"Якщо подивитесь на підручники НАТО і на математичні розрахунки, які ми робили [при плануванні контрнаступу], чотирьох місяців нам мало вистачити, щоб дістатися Криму, повоювати в Криму, повернутися з Криму і знову зайти та вийти звідти", —   сказав  The Economist  головнокомандуючий  ЗСУ, генерал Валерій Залужний.

Як стверджує Залужний, проблема виникла вже під час старту — з початком контрнаступу  українська армія загрузла в безпрецедентних мінних полях на головному напрямі наступальної операції, на півдні в напрямку Азовського моря. В той час головком думав, що,  можливо, "з нашими командирами щось не так, тому поміняв деяких з них".

"Потім я подумав, можливо, наші солдати не годяться для такого завдання, тому перевів їх до деяких бригад", –  продовжує український генерал.

Але, коли і це не дало результату, головнокомандувач "наказав підлеглим знайти книгу, яку він якось побачив ще студентом військової академії". Вона мала назву "Прорив укріплених ліній оборони". Її у 1941 році  написав радянський генерал-майор П. С. Смирнов, який проаналізував бої Першої світової війни.

"І не прочитавши навіть половини, я зрозумів, що ми знаходимося саме там, тому що, як і тоді, рівень нашого технологічного розвитку на сьогодні поставив у ступор і нас, і наших ворогів", – сказав  Валерій Залужний.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що говорять нові заяви Залужного.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 листопада 2023, 21:30

Вороже командування не по підручникам керувало, не ховалось за спинами в надії комфортно пересилити, а на місті аналізувало і не боялось загинути. Наступ потрібен був литом 2022, ще і обхідний рейд через Белгород Курск Ростов. Вам ще у травні 2022 це радили. Ви чого чекали? В надії багато років жерти з фінансового західного корита? Якого, після копняка, в лоб поперли? Всі дії будували на переможній брехні. З 1991 відмовок багато і жодного успіху. Це закономірність нездатних, як би ви не шукали винних. Ви не змінюєтесь і не розвиваєтесь. Все вміння: красти та бути слухняними Вождю.


Новини