Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські розвідники вже в Донецьку: полковник ЗСУ розкрив шокуючі для РФ подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські розвідники вже в Донецьку: полковник ЗСУ розкрив шокуючі для РФ подробиці

Українські танкові роти і зараз заходять до Донецька у режимі розвідки боєм, але відходять назад, бо є політичні моменти, сказав Роман Світан.

30 вересня 2022, 16:48 comments3595
Поділіться публікацією:

Українська розвідка успішно заходить до тимчасово окупованого Донецька. Росіяни та місцеві сепаратисти здивовані нахабством українців. Як передає портал "Коментарі", про це розповів полковник ЗСУ у запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан. Інтерв'ю Світана опубліковано на ютуб-каналі "УНІАН".

Українські розвідники вже в Донецьку: полковник ЗСУ розкрив шокуючі для РФ подробиці

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

"Донецьк для росіян з точки зору військової стратегії неповноцінний. Всі ці 8 років ЗСУ тримали місто в півокруженні, всі ці 8 років Україна знаходилася на відстані буквально 3 км від кордонів Донецька. Наші розвідники ходять до міста і досить успішно, а росіяни та "днрівці" "В шоці від такого нахабства України. Наші танкові роти і зараз заходять до Донецька в режимі розвідки боєм, але відходимо назад, тому що є політичні моменти", — заявив Світан.

Офіцер зазначив, що українським військовим не потрібно будувати великий ударний кулак, щоб пробитися до Донецька. Справа в тому, що російські загарбники всі ці вісім років окупації навіть не допускали можливості настання ЗСУ. Вони не будували зміцнення. Вони були впевнені, що мінські домовленості не дозволять українській армії силовим шляхом звільнити столицю Донбасу.

"Вони не будували бетонних укріплень. Тобто за допомогою дій тактичного рівня, з авіацією, артилерією та бронетанковими частинами можна увійти до Донецька, причому відразу з трьох сторін", — заявив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дмитро Пєсков пояснив, чому Росія тепер наголошує на війні, а не на переговорах.

Також видання "Коментарі" повідомляло — казан для Росії: в Інститут вивчення війни назвали напрям, де росіяни виявилися відрізаними від підкріплення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини