Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські підлітки мають повернутися з-за кордону і з’явитися у військкомат: як можуть покарати ухилянтів
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські підлітки мають повернутися з-за кордону і з’явитися у військкомат: як можуть покарати ухилянтів

Сам військкомат не надсилатиме жодних листів

6 лютого 2024, 21:58
Поділіться публікацією:

В Україні нагадують, що підлітки  повинні стати на військовий облік. Ті юні українці, хто  поїхав за кордон, повинні  повернутись  в свою країну для цієї процедури.

Українські підлітки мають повернутися з-за кордону і з’явитися у військкомат: як можуть покарати ухилянтів

Мобілізація в Україні (фото з відкритих джерел)

Про це заявив  співробітник Полтавського ТЦК Істомін  під час  інтерв’ю журналістам  полтавського телеканалу "ІРТ". Він нагадує, що в  нашій країні підлітки, яким виповнилось  17 років,  мають стояти на військовому обліку. Для цього ТЦК  інформують навчальні заклади, а  вони своєю чергою направляють юнаків до військкоматів.

Проте з початком війни   чимало 16-річних підлітків були змушені  поїхати за кордон. Зараз  для постановки на військовий облік вони мають повернутись до України.

"Ми не надсилатимемо листи, наприклад, за кордон про те, що він має з’явитися. Загалом — так, він має повернутися в Україну, якщо він громадянин, він підлягає приписці", — зазначив Істомін.

Коли юнак  прийме рішення  проігнорувати вимогу ТЦК, то нестиме  адміністративне покарання.

"Якщо людина не прибула у строк з якихось причин, то понесе відповідальність у вигляді штрафу на суму від 510 до 850 гривень. У разі повторення правопорушення сума штрафу збільшиться до 1700 гривень", — завершив  представник ТЦК.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що мобілізація засуджених, на думку заступника голови комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгора Чернєва, є одним з інструментів, які можна використовувати. Нардеп розповів, що особисто знає командирів, які готові брати засуджених в свої підрозділи, окрім того, є і засуджені, які готові йти воювати на фронт. Також він вважає, що для цього треба виконати  деякі умови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://irt.pl.ua/ukr
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 лютого 2024, 22:12

Це ще одне підтвердження, що юдейці ніколи не відпускають те, що віджали. Навіть якщо привласненою стала ціла країна і її окріпачене населення. Тут юдейці дивляться наперед, на дуже багато років. І це ще підлітки повинні бути вдячні великому Фюреру за обрізане покарання (щасливе дитинство), всього - штраф. Після повноліття будуть нацистами визнані: "потенційними ухилянтами" з перспективою простріляних колін.


Новини