Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські біженці в Ірландії "розчаровані" країною: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські біженці в Ірландії "розчаровані" країною: що сталося

Сім'ї переселяються в нові центри або опиняються під загрозою виселення, оскільки Департамент інтеграції згортає контракти з наявними постачальниками послуг.

21 липня 2024, 19:10 comments2855
Поділіться публікацією:

Українські біженці, які знайшли притулок в Ірландії, засмучені через політику країни, яка змушує їх знову переїжджати. Видання The Times повідомляє, що Міністерство у справах дітей, рівності, інвалідності, інтеграції та молоді Ірландії проводить роботу з консолідації житла для українських біженців і осіб, які претендують на міжнародний захист, через що багато біженців змушені переселятися або опиняються під загрозою виселення.

Українські біженці в Ірландії "розчаровані" країною: що сталося

Українські біженці в Ірландії (фото з відкритих джерел)

Джон Леннон, виконавчий директор групи із захисту прав людини та підтримки мігрантів, зазначив, що переїзд з однієї громади в іншу після тривалого періоду інтеграції є дуже стресовим для біженців. Ольга Іамтсун, яка займається питаннями місцевого розвитку у Вексфорді, підкреслила, що сім'ї з дітьми змушені змінювати школи, що є додатковим стресом для них. Вона зазначила, що інтеграція людей у Вексфорді є важливою для їхнього комфортного життя, але постійні переселення роблять це дуже складним.

Департамент інтеграції пояснив, що скорочує кількість контрактів на розміщення українських біженців через недотримання постачальниками необхідних стандартів обслуговування, а також для повернення житла в приватний сектор і забезпечення співвідношення ціни та якості. Це призводить до переселення людей в інші місця. На сьогодні вже переселили 2 522 українців. Департамент визнає, що це нелегко для переселенців, але зазначає, що ті, хто хоче залишитися в обраному населеному пункті, можуть знайти собі житло самостійно, хоча це може бути важко реалізувати на практиці.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Чехія змінює правила для біженцівУ Чехії з 1 серпня набувають чинності нові правила надання гуманітарної допомоги українським біженцям. Уряд збільшує фінансову підтримку, але одночасно скорочує термін безкоштовного розміщення. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини