Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українське ППО: На що вистачає засобів
commentss НОВИНИ Всі новини

Українське ППО: На що вистачає засобів

Небо України потребує захисту щонайменше у трьох найголовніших напрямах. Надходження, хоч і значні, та не покривають усіх задач

10 січня 2023, 16:09
Поділіться публікацією:

Ситуація із забезпеченням та ефективністю української протиповітряної оборони порівняно з 24 лютого, коли Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, значно змінилася. Про це в телеефірі заявив речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Українське ППО: На що вистачає засобів

Повітряні сили ЗСУ поповнюються новітньою технікою

“У плані того, що надійшло, — на 180 градусів. Ми отримали фактично новітні зразки техніки, озброєння. Це стосується насамперед артилерії, яка переломила перебіг бойових дій. Ми бачимо, які результати роботи цих систем, високоточного озброєння тощо. Навіть стрілецька зброя і ПЗРК для Сил оборони внесли свої корективи в діяльність російської авіації в українському небі. Якщо говорити конкретно про наші Повітряні сили, то ми отримали безпрецедентні речі, про які мріють багато країн світу, — це NASAMS, IRIS-T. Patriot — уже фактично ухвалено, узаконено рішення, уже будуть найближчим часом люди відправлені на навчання на цих системах”, — сказав Ігнат.

Як каже речник, це свідчить про те, що відбувається перехід на сучасні західні зразки техніки, з огляду на те, що її постачання триватимуть. Така поступова заміна радянських зразків призведе до того, що Україна матиме сучасну, потужну систему протиповітряної оборони. А ще, наголосив, що техніка, яку отримали та вже стоїть у строю, показує свою ефективність — це “одна ракета — одна ціль”.

“Ми розуміємо, що працює все дуже ефективно. Єдине, його недостатньо, щоб покрити всі наші потреби в обороні: на лінії фронту та для захисту критичної інфраструктури в тилу. Безумовно, і наша авіація працює багато й ефективно. І теж потребує підтримки Сил протиповітряної оборони”, — сказав спікер.

Як писали "Коментарі" раніше, Північноатлантичний альянс та Європейський Союз підписали спільну декларацію про стратегічне партнерство та наголосили на підтримці України у війні з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

7575

10 січня 2023, 18:34

Найди себе дeвкy на ночь (без шлюх и разводил), здесь девушки ищут только сeкcа, многие готовы на эксперименты.------- https://min.lc/sisy


Новини