Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЄС і НАТО підписали угоду про стратегічне партнерство та згадали про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС і НАТО підписали угоду про стратегічне партнерство та згадали про Україну

Північноатлантичний альянс та Європейський Союз підписали спільну декларацію про стратегічне партнерство та наголосили на підтримці України у війні з Росією.

10 січня 2023, 15:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європейський Союз та НАТО 10 січня підписали третю спільну угоду про партнерство між двома організаціями. На спільній конференції Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, президент Європейської ради Шарль Мішель і президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн згадали і про війну в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт NATO.

ЄС і НАТО підписали угоду про стратегічне партнерство та згадали про Україну

Лідери ЄС та НАТО. Фото: John Thys / Reuters

Під час підписання керівники організацій запевнили у майбутній підтримці України та пообіцяли посилити свою допомогу.

"Ми повинні продовжувати зміцнювати партнерство між НАТО та Європейським Союзом, і ми повинні ще більше зміцнювати нашу підтримку України", — дав коментарі керівник НАТО Єнс Столтенберг у Брюсселі після підписання спільної угоди з ЄС.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн також відповідала на пресконференції і повідомила про російську небезпеку для усієї Європи.

"Ми знаємо, що маємо зміцнити, а тепер і поглибити це більш ніж 20-річне партнерство, оскільки безпека Європи стоїть під загрозою", — сказала фон дер Ляєн журналістам.

Фон дер Ляєн наголосила на тому, що потрібно й надалі тиснути на Кремль та його союзників. Президент Європейської комісії оголосила, що невдовзі будуть введені санкції проти Білорусі та Ірану, які підтримують Російську Федерації у війні. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Великобританія планує передати для України західні танки Challenger 2.

Також "Коментарі" писали про те, скільки танків Leopard 2 мають країни НАТО та яка кількість цієї військової техніки необхідна для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини