Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українське місто може стати місцем першої великої битви під час нового наступу Росії: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Українське місто може стати місцем першої великої битви під час нового наступу Росії: що відомо

Якщо наступ на Харківщині є справжнім, а не маневром, то найближчими днями на Вовчанськ можуть наступати багато військ, пише Forbes

13 травня 2024, 23:10 comments1266
Поділіться публікацією:

Битва за Вовчанськ  на Харківщині  може  бути першим великим боєм нового наступу РФ на півночі. Українські військові є готовими до будь-якого розвитку подій, бойові  частини вже  знаходяться  у Вовчанську. Про це  інформує Forbes.

Українське місто може стати місцем першої великої битви під час нового наступу Росії: що відомо

Бої за Вовчанськ (фото з відкритих джерел)

"Поки ще занадто рано говорити напевно, чи є атаки Росії через російсько-український кордон на північ від Харкова першою атакою реального наступу або вивертом, покликаним відвернути українські сили від полів бойових дій на сході. Для жителів Вовчанська ця відмінність може не мати значення. Їхній дім — знову поле битви", — наголошують  в публікації.

Як зазначають журналісти, росіяни знаходять  прогалини на лінії українських позицій, які можуть бути  на території  Вовчанська та навколо нього. Загарбники скупчуються на секторі з вигідною географією.

"У випадку з Вовчанськом це означає підхід до міста з північного заходу, де річка Донець утворює захисний бар’єр на правому фланзі росіян. Річка на шляху до Вовчанська дає змогу противнику зберегти сили", — пише видання.

У Forbes зауважують, що бомбардування міста  російською армією  може показувати  їх наміри посилити наземний наступ на Вовчанськ  і є "прелюдією" до  більшої атаки.

"Якщо російська кампанія на північ — це обман, то, ймовірно, метою є перетягнути — зі сходу на північ — українські бригади, які захищають міста на полі битв, такі як Часів Яр. Якщо похід буде справжнім наступальним, то найближчими днями на Вовчанськ можуть наступати цілі полки", — зазначено в публікації.

Журналісти видання  зазначають, що дилема для України знаходиться  в тому, що хибні маневри  загарбників  можуть перетворитись на наступ без попередження. Тому ЗСУ не йдуть на ризик. Підрозділи кількох бригад, зокрема 59-ї окремої та 93-ї десантно-штурмової бригади, вже знаходяться  у  місті чи підходять до нього.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський розповів про плани ворога і повідомив, що відбувається на Харківщині

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини