Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українська розвідка назвала головну причину підриву росіянами Каховської ГЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська розвідка назвала головну причину підриву росіянами Каховської ГЕС

Через те, що підірвано греблю, посилюється загроза катастрофи на ЗАЕС, зазначили в українській розвідці.

6 червня 2023, 11:45
Поділіться публікацією:

Путинський режим серйозно панікує і підрив Каховської ГЕС – яскраве підтвердження цього. Противник наважився на такий теракт також намагаючись перешкодити українській армії просувати на шляху до визволення всіх південних територій. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в заяві Головного управління розвідки Міноборони України.

Українська розвідка назвала головну причину підриву росіянами Каховської ГЕС

Каховська ГЕС. Фото: з відкритих джерел

"Цей терористичний акт є ознакою паніки путінського режиму та спробою ускладнити дії українських Сил безпеки та оборони. Він стане вагомим доказом на міжнародному трибуналі, який, безперечно, очікує кожного причетного до скоєння військових злочинів на території України", — заявили в ГУР.

У розвідці додали, що через підрив Каховської дамби посилюється загроза катастрофи на Запорізькій АЕС, оскільки наповнюваність резервуарів-охолоджувачів залежить від того, який рівень води у Дніпрі.

У ГУР повідомляли про те, що ворог мінує Каховську ГЕС. Зокрема, у квітні 2022 року супротивники додатково замінували опори та шлюзи, а на самій греблі поставили тентовані вантажівки, в яких була вибухівка.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС, на Херсонщині проводиться евакуація людей, повідомляє Оперативне командування "Південь". Начальник його прес-центру "Південь" Наталія Гуменюк припускає, що противник зробив це, щоб стримати контрнаступ ЗСУ. І наголосила, що розумним такий хід не назвеш, оскільки росіяни завдали більшої шкоди своїм же позиціям на лівому березі Дніпра, який географічно – нижчий, тому перший зазнає підтоплення. Президент України Володимир Зеленський щодо чергового теракту агресора скликав екстрене засідання Ради нацбезпеки України. Про що говорить те, що відбувається? Які можуть бути наслідки? Як має відреагувати цивілізований світ на чергове російське варварство, яке традиційно не визнають? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини