Українська авіація завдала нищівних ударів по росіянам на півдні України: подробиці

ЗСУ дають гідну відсіч окупантам

Обстановка на півдні України залишається напруженою та складною, але розвиток її під контролем сил оборони. Про це повідомляє Оперативне командування "Південь" на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Ворог продовжує ведення бойових дій по межі оборони. Суттєвих змін у складі та становищі немає", - ОК "Південь".

Повідомляється, що намагаючись повернути втрачене становище, ворог спробував силами десантно-штурмового взводу провести розвідку боєм у напрямку нещодавно звільненого Лозового. Успіху не мав, відступив.

Протягом дня окупанти завдали 2 ракетних та 3 авіаційних ударів по українських підрозділах. П'ятьма ракетами "повітря-повітря" намагалися збити літаки ЗСУ, які завдавали ударів по ворогові. Наголошується, що втрат авіації не допущено.

У свою чергу, українська авіація завдала сім ударів по позиціях окупантів.

"Це попадання у 5 місць скупчення живої сили, озброєння та техніки противника у Баштанському, Бериславському та Херсонському районах та по 2 опорних пунктах у понад 40 км від Херсона", - ОК "Південь".

Підтверджені втрати противника за минулу добу склали:

• 35 окупантів;

• 6 одиниць броньованої та автомобільної техніки (серед них 1 танк та командно-штабна машина);

• склад боєприпасів у Новоолексіївці;

• командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 217 парашутно-десантного полку ворога в районі села Максима Горького.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що ЗСУ розпочнуть планомірне знищення ворога: експерт озвучив важливий прогноз до кінця тижня. Наразі головне завдання українських захисників – утримати оборону, не перекидаючи війська на Донбас. Детально про це ви можете прочитати на нашому сайті.

Читайте також про те, що у США пояснили, чому не дають стільки систем HIMARS, скільки просить Україна. HIMARS не увійшли до нового пакету військової допомоги Україні від США. Докладніше про це ви можете прочитати у нашому матеріалі.

Сайт "Коментарі" повідомляв про те, що Мінфін готує новий податок : на що його запровадять – у цьому рішенні більша користь чи абсурдність. У НБУ заявили, що підтримують ідею Мінфіну. Читайте про це на нашому сайті.

Також "Коментарі" інформували про те, що в США назвали причину , через яку Росія не звинуватить Україну у вибухах у Криму. В ISW припустили, що ударів по авіабазі в Криму могла завдати Україна. Детально про це ви можете прочитати на нашому сайті.