Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українська армія зупиняє росіян зброєю давніх римлян
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська армія зупиняє росіян зброєю давніх римлян

Українські військові удосконалюють зброю Стародавнього Риму, яка допомагає зупиняти просування Росії та знищує російську військову техніку.

15 квітня 2024, 10:46
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія отримала нові проблеми з боку українських військових, які почали використовувати аналоги давньоримської зброї, щоб зупинити просування окупантів. Цією зброєю стали гострі зіркоподібні штирі, які відомі під назвами кальтропи, трибола, "їжаки" або ж "часник".

Українська армія зупиняє росіян зброєю давніх римлян

Знищена російська військова техніка. Фото з відкритих джерел

Як зазначає видання Forbes українські військові вчергове продемонстрували винахідливість та показали "геніальне нове використання" дуже старої зброї часів Стародавнього Риму. Росіяни активно наступають та повинні забезпечити свої війська постачанням, однак українські сили переривають ці транспортні ланцюги зупиняючи та знищуючи російську військову техніку завдяки кальтропам.

Українська армія зупиняє росіян зброєю давніх римлян - фото 2

Приклад сучасної кальропи, яку застосовує Україна на війні проти Росії

Безпілотники скидають кальтропи, які після падіння завжди будуть матимуть штирі, що стирчатимуть вгору. Таким чином російський транспорт наїжджає на "їжаки" та зупиняється, а українським бійцям легше його нищити.

Кальтропи використовують в боях вже понад дві тисячі років. Вперше це було зафіксовано в 313 році до н. е., коли перси застосували "їжаків" проти армії Олександра Македонського. Наступними, хто перейняв цю зброю і активно застосовував стали давні римляни. Вони використовували кальтропи у війнах, щоб зупинити коней, адже штирі врізувались в копита коня, і їх важко було видалити.

Згодом подібну військову технологію почали використовувати і у Другій світовій війні проти німців, щоб зупинити їх автомобілі. А тепер українська армія застосовує зброю Стародавнього Риму, щоб зупинити наступ російських сил та знищувати ворожу військову техніку.

Це не вперше, коли українська армію проявляэ креативність та знаходить прості та дешеві засоби під час війни проти Росії. Генерал США розповів, як українці побудували систему виявлення російських дронів за 500 доларів.

Також "Коментарі" писали, що у Росії заявили про використання Україною "марсіанських технологій".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини