Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україні загрожує великий наступ РФ: які напрямки для прориву може обрати Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні загрожує великий наступ РФ: які напрямки для прориву може обрати Кремль

У супротивника немає людей, щоб оточити Харків, вважає Коваленко

29 березня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

Тепер російська армія  виснажена після складної та неефективної наступальної кампанії, але готується до нових наступів.

Україні загрожує великий наступ РФ: які напрямки для прориву може обрати Кремль

Новий наступ РФ (фото з відкритих джерел)

Про це  повідомив в ефірі телемарафону військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

 "Якщо ми говоримо про наступ на 2024 рік, то дійсно вони до цього готуються. У них є на другу половину 2024 року відповідні плани. Але через виснаження особового складу російських окупаційних військ, вони не можуть відновити ресурс та створити повноцінні ударні угруповування. Тому майбутній наступ буде відбуватися локаційно - скоріше за все, це буде напрямок Часового Яру. Також це може бути Куп'янськ і район Вугледару. Тобто повторення Авдіївської наступальної кампанії по окремо взятих локаціях", — переконаний  експерт.

Також Коваленко прокоментував  повідомлення  російських ЗМІ про можливий ніби план агресора Володимира Путіна зайняти Харків та на цьому завершити воєнні дії.

"Треба просто порівняти, скільки вони витратили ресурсу на те, щоб захопити маленьке місто Авдіївку, де площа бойових дій була неповні 29 кілометрів. Там було застосовано понад 120 тисяч особового складу. І скільки їм знадобиться ресурсу, щоб просто дійти чи оточити Харків. Чи є таке угруповування на території РФ чи воно формується? Ні, такої можливості просто немає, це банальне ІПСО", — зазначив  Коваленко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін готується до нового ривку проти України. За прогнозами, у травні-червні країна-агресор може розпочати ще більш масований наступ – з новими силами. Політолог, військовослужбовець Дмитро Воронков вважає, що перспектива посилення наступальних дій з боку агресора більш, ніж очевидна.

 На його думку, Україна й так робить, що може. Хотілося б того ж таки від наших закордонних партнерів.
 Безперечно, продовжує він, допомогло б нам розміщення (нехай навіть у тилу) певного контингенту військ деяких країн-членів НАТО на території України. Нехай навіть у вигляді миротворчих сил. Сам факт офіційної присутності сил Альянсу на території нашої країни вже міг би стати фактором стримування для ескалації, вважає експерт. Він упевнений, що Кремль на прямий військовий конфлікт із НАТО не піде, щоби там не тріщала російська пропаганда.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 березня 2024, 22:15

Опанъкы! Харків, Одеса, як Маріуполь, Авдіївка, Мар'їнка стануть укрепрайонамі.


Новини