Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україні вдалося знайти слабку ланку РФ: у британській розвідці розкрили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні вдалося знайти слабку ланку РФ: у британській розвідці розкрили подробиці

Українські дрони у Чорному морі створили багато проблем для росіян

9 серпня 2023, 11:00 comments1488
Поділіться публікацією:

Шляхи військових постачань країни-агресора у Чорному морі опинилися під загрозою через українські дрони. Україні вдалося знайти слабку ланку. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні британської розвідки у Twitter.

Україні вдалося знайти слабку ланку РФ: у британській розвідці розкрили подробиці

Чорне море. Фото: з відкритих джерел

Як зазначається у зведенні, 4 серпня російський нафтовий танкер SIG був атакований і виведений з ладу поблизу Керченської протоки, мабуть, безпілотним надводним судном.

Це сталося через день після аналогічної атаки на десантний корабель "Оленегорский горняк" і через два дні після зірваної атаки на російські сторожові катери, коли вони, ймовірно, супроводжували російське судно Sparta IV.

За даними британської розвідки, незважаючи на те, що SIG та Sparta IV ходять під цивільними прапорами, вони вже давно мають контракти на перевезення палива та військових вантажів між Росією та Сирією. З 28 лютого 2022 року російські військові кораблі не можуть пройти через Босфор, внаслідок чого російські збройні сили в Сирії та Середземному морі сильно залежать від SIG, Sparta IV та кількох інших цивільних судів.

"Атаки показують, що операції дронів стають все більш важливим компонентом сучасної морської війни і можуть бути спрямовані проти найслабших ланок морських шляхів постачання Росії", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — атака українських морських дронів на Новоросійськ завершилася дуже ефектно та ефективно. Стало відомо, що внаслідок цієї спецоперації СБУ у новоросійській бухті пошкоджено великий десантний корабель "Оленьогірський гірник". А спікер Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк попередила, що вибухи, подібні до тих, що сталися сьогодні у Феодосії (куди дісталися вже БПЛА і де росіяни розмістили величезне нафтосховище, яке використовується для заправки Чорноморського флоту РФ), можуть повторитися. Експерти проаналізували те, що відбувається, спеціально для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини