Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україні потрібний Patriot: у Повітряних силах вказали на важливі переваги ЗРК
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні потрібний Patriot: у Повітряних силах вказали на важливі переваги ЗРК

Patriot здатний збивати цілі на відстані до 150 км.

28 листопада 2022, 15:55
Поділіться публікацією:

Зенітний ракетний комплекс Patriot здатний знищувати цілі на великій відстані. Лише кілька одиниць системи дозволили б закрити велику ділянку повітряного простору. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на слова спікера командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Україні потрібний Patriot: у Повітряних силах вказали на важливі переваги ЗРК

ЗРК Patriot. Фото: Getty Images

Як пояснив Ігнат, зараз існує кілька модифікацій далекобійного комплексу. Остання модифікація ЗРК здатна збивати і балістичні цілі.

Загалом, відсоток поразки залежить від технічних показників комплексу. Тут буде цікаво порівняти. Так, Patriot здатний збивати цілі з відривом до 150 км, Бук М1 – 40 км, IRIS-T – 40 км, NASAMS – 40 км, С300 – 75 км.

"Зрозуміло, що якщо 150 км, то вже розмістивши ті комплекси на певній відстані один від одного, то вже можна перекрити чотирма установками досить велику ділянку повітряного простору", — розповів Ігнат.

За словами представника командування Повітряних сил ЗСУ, Patriot є надзвичайно сучасним та ефективним комплексом, чиї радари здатні виявляти цілі від найменших до найбільших надзвичайно ефективно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час звернення до співвітчизників президент Володимир Зеленський серед іншого сконцентрувався на стійкості українців – як на фронті, так і в тилу. І попередив, що російські терористи готують нові ракетні удари. Як з початку відвертого ракетного терору з боку РФ, який триває вже понад півтора місяця, себе виявили Україна та світ? Що не так із поставками нам сучасніших систем озброєнь? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини