Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українцям, які проживають у Словенії продовжили право на безкоштовний проїзд
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям, які проживають у Словенії продовжили право на безкоштовний проїзд

Ще рік українці зможуть їздити міським транспортом найбільшого у Словенії м. Любляна, безкоштовно. Таке рішення місцеві владці прийняли у зв’язку з війною в Україні, пишуть «Коментарі» з посиланням на Посольство України в Республіці Словенія

13 квітня 2023, 12:05
Поділіться публікацією:

"За офіційним повідомленням від LPP Ljubljana, українцям, які прибули до Словенії, продовжується право на безкоштовний проїзд до 4 березня 2024 року", — зазначають у повідомленні.

Українцям, які проживають у Словенії продовжили право на безкоштовний проїзд

Українці зможуть ще рік безкоштовно пересуватися громадським транспортом, що курсує столицею Словенії

Разом з тим, як додають нижче: змінюються правила безкоштовного проїзду.

"Громадяни України повинні звернутись до центрального відділення Potnicki center LPP, Slovenska cesta 56 для оформлення іменної річної картки Урбана для безкоштовного проїзду", — підкреслюють  у заяві.

З собою необхідно прихопити: картку тимчасового захисту, документ що посвідчує особу, рішення про надання статусу біженця й довідку про тимчасовий захист.

Безкоштовний проїзд буде наданий лише тим громадянам, котрі матимуть при собі іменну річну картку Урбана, яку, щоразу, користуючись транспортом, потрібно "чекінити", підсумовують у повідомленні.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, українські біженці в Європі повинні скласти тест з мови: скільки часу на підготовку. У Литві вимагатимуть знання державної мови при працевлаштуванні для українських біженців.
Читайте також на сайті "Коментарі", грабували українських біженців:
в Іспанії заарештували 10 росіян та українців Іспанська поліція заявила, що викрила групу осіб, які пограбували українців на суму понад один млн євро.

Як писали на сайті "Коментарі", кожен третій український біженець почувається частиною суспільства в країні, що приймає, але стільки ж хотіли б повернутися додому. Про це свідчать дані опитування Агентства ЄС з основних прав (FRA), пише видання "Коментарі", з посиланням на Politico.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини