Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українців закликали не ігнорувати тривоги: до чого готується ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців закликали не ігнорувати тривоги: до чого готується ворог

У ВМС не виключають найближчим часом комбіновану атаку РФ

30 липня 2024, 15:30
Поділіться публікацією:

Українські захисники постійно готуються до можливого масованого обстрілу з боку Росії з огляду на те, що вже давно не було таких атак. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі каналу "Київ 24" зробив спікер ВМС України Дмитро Плетенчук.

Українців закликали не ігнорувати тривоги: до чого готується ворог

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

"Якщо ми бачимо носії в морі, в кількості, зазвичай це може передувати комбінованому обстрілу, тому що самостійні атаки, виключно за рахунок цих крилатих ракет, зазвичай не досягають великого успіху. Іноді відсоток збиття цих ракет дорівнює 100", — заявив Дмитро Плетенчук.

Спікер додав, що існує ймовірність, що це можуть бути вчення, які зазвичай завершуються практичними стрільбами.

"Тим не менш, зараз за фактом можемо стверджувати, що три носії знаходяться в морі. Фактично це всі підводні носії, які є у ворога в Азово-Чорноморському регіоні і в принципі навіть можна говорити лише про Чорноморський, тому що в Азові глибини їм не вистачить", — наголосив Плетенчук.

Спікер ВМС України додав, що на борту цих носіїв може бути до 12 ракет, тож можливість комбінованої атаки залишається високою.

"Вони можуть мати на борту загалом до 12 ракет. І в принципі можлива така комбінована атака. Як і завжди, не варто нехтувати сигналами повіреної тривоги", — резюмував він.

Зазначимо, у Чорному морі зафіксовано три російські кораблі, здатні завдавати ударів крилатими ракетами "Калібр". Загальний залп цих ракетоносіїв може становити до 12 ракет.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ змінила тактику ракетного обстрілу з Чорного моря: на яку хитрість пішла.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини