Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українців в окупації позбавили права на медичну допомогу: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців в окупації позбавили права на медичну допомогу: що сталося

Мешканців окупованих територій позбавили можливості звертатися за медичною допомогою

30 грудня 2023, 19:22
Поділіться публікацією:

З 2024 року громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях, не зможуть отримати медичну допомогу. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає портал "Коментарі".

Українців в окупації позбавили права на медичну допомогу: що сталося

Окупанти продовжують обмежувати права українців. Фото з відкритих джерел

Згідно з даними Спротиву, з 1 січня допомогу в окупації можна буде отримати лише при наявності обов’язкового російського медичного страхування. Відповідне страхування можуть отримати особи, які мають паспорт РФ.

Таким чином, зазначили у Центрі, ворог намагається змусити українців просити російське громадянство.

Повідомляється, що при отриманні паспорта РФ окупанти змушують українців писати відмову від українського громадянства, хоча це є не обов’язковою процедурою навіть за законодавством РФ. Тобто росіяни хочуть юридично змінити демографічний склад захоплених регіонів, що є ознакою геноциду, наголосили у Центрі спротиву. 

Зазначається, що наразі більшість мешканців тимчасово окупованих територій не отримали паспорт РФ, попри ризики для свого життя. Відтак, заявили у Спротиві, місцеві жителі з наступного року не зможуть лікуватися у захоплених росіянами лікарнях, крім випадків невідкладної допомоги. 

У Центрі спротиву наголосили, що, згідно з міжнародним правом, саме окупанти зобов'язані відповідати за забезпечення життєдіяльності окупованого регіону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники створили базу мешканців тимчасово окупованих територій України, яких підозрюють в нелояльності. Наповненням бази займаються співробітники ГРУ та ФСБ. Російським силовикам допомагають місцеві колаборанти з окупаційних так званих адміністрацій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини