Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українців хочуть карати за ігнорування повітряної тривоги: що пропонують
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців хочуть карати за ігнорування повітряної тривоги: що пропонують

За порушення можна буде отримати штраф розміром до 51 тис. грн, або позбавлення волі

11 липня 2022, 17:59 comments1613
Поділіться публікацією:

Рада хоче карати громадян України, бізнес і посадовців, які не звертають увагу на повідомлення про повітряну тривогу. Проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо порушень законодавства у сфері цивільного захисту, вчинених в умовах воєнного стану (№7546), вже зареєстрований у парламенті. Текст документа вже опублікований на офіційному порталі Ради.

Українців хочуть карати за ігнорування повітряної тривоги: що пропонують

Українців хочуть карати за ігнорування повітряної тривоги (фото з відкритих джерел)

Що пропонують?

 Розробники законопроєкту пропонують встановити такі покарання, зокрема, якщо воно вчинене службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином — суб'єктом підприємницької діяльності в умовах воєнного стану, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров'ю людей, — карається штрафом від однієї до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. до 51 тис. грн) або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.Якщо таке порушення було вчинено повторно — покарання буде більш жорстким. За це пропонують карати позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років.

Зокрема на людей, які порушили чинне законодавство у сфері цивільного захисту, пропонують накладати такі штрафи: на громадян від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1 тис. 700 до 3 тис. 400 грн) і на посадових осіб та фізичних осіб-підприємців — від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 тис. 400 до 5 тис. 100 грн).

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Рада хоче збільшити штрафи за нецензурну лайку.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

11 липня 2022, 17:27

Тобто держава перекладає відповідальність з себе на громадян, ще і заробить на цьому. І у корупції з'явиться додатковий важиль впливу. Нащадки УПА-гауляйтерів - неогауляйтери православ'я знаходять собі розваги. Такого ще жодна тоталітарна влада не вигадала і у "Скотному дворі" Оруела не було.


Новини