Головна Новини Суспільство події Рада хоче збільшити штрафи за нецензурну лайку: що відомо про новий законопроєкт
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада хоче збільшити штрафи за нецензурну лайку: що відомо про новий законопроєкт

У нашій країні також можуть встановити відповідальність за образу поліцейського чи військовослужбовця

3 травня 2022, 19:11
Поділіться публікацією:

Український парламент ухвалив  у першому читанні  новий законопроєкт про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо захисту честі і гідності громадян та працівників правоохоронних органів (№5050-1).

Рада хоче збільшити штрафи за нецензурну лайку: що відомо про новий законопроєкт

Рада хоче збільшити штрафи (фото з відкритих джерел)

Свої голоси за те, щоб ухвалити  відповідне  рішення,  віддав 321 народний депутат.

В новому парламентському документі вказано, що дрібне хуліганство, тобто публічна нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок або спокій громадян, — тягне за собою накладення штрафу від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 510 грн) або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до 10 діб.

Важливо, що в  чинному законі  прописаний штраф від 51 до 119 грн. Разом з тим, зараз  пропонуються громадські роботи на строк від 40 до 60 годин та адмінарешт на строк до 15 діб.

Поміж інших новацій проєкту цього закону – встановлення  відповідальності  за образу поліціянта,  представника громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військового.

Зокрема, спроба публічної  образи поліціянта, який  в цей час виконує  свої службові  обов'язки  чи представника громадського формування з охорони громадського порядку і держкордону, військового, який  бере участь чи задіяний  під час охорони громадського порядку — несе за собою накладення штрафу від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 680 грн) чи громадські роботи на строк від 20 до 30 годин.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Кабмін виділив 56 млн грн для відновлення водопостачання у Миколаєві.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини