Головна Новини Суспільство події Кабмін виділив 56 млн грн для відновлення водопостачання у Миколаєві
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін виділив 56 млн грн для відновлення водопостачання у Миколаєві

Гроші будуть виділені на безповоротній основі для надання фінансової підтримки комунального підприємства "Миколаївводоканал".

3 травня 2022, 18:21
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів України виділив із резервного фонду держбюджету 56 млн грн на відновлення водопостачання у місті Миколаїв.

Кабмін виділив 56 млн грн для відновлення водопостачання у Миколаєві

Гроші будуть виділені на безповоротній основі для надання фінансової підтримки комунального підприємства "Миколаївводоканал". Фото: Мінрегіон

Як заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, таке рішення було ухвалено сьогодні, 3 травня, на засіданні Кабміну.

За його словами, забезпечення безперебійної роботи підприємств житлово-комунального господарства, які є об'єктами критичної інфраструктури, є одним із пріоритетів Кабміну.

Виділені кошти будуть направлені на відновлення водопостачання у Миколаєві, де пошкоджено водопровід. Нині частина людей у місті залишилася без води. Тому ми маємо цю проблему вирішити, – розповів Чернишов.

У міністерстві зазначають, що гроші будуть виділені на безповоротній основі для надання фінансової підтримки комунального підприємства "Миколаївводоканал".

Планується, що їх спрямують на буріння нових артезіанських свердловин.

Перед цим Кабінет Міністрів виділив гроші на ліквідацію наслідків бойових дій у Харківській області, а також відновлення процесу централізованого водопостачання у Чернігові.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення Росії до України Миколаїв неодноразово потрапляв під обстріл російських окупаційних військ.

Зокрема, як повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич, увечері 2 травня окупанти обстріляли Корабельний район міста. В результаті обстрілу спалахнули три побутові металеві вагони.

Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій, що прибули на місце події, погасили вогонь протягом півгодини.

28 квітня окупанти обстріляли Миколаїв із систем залпового вогню "Смерч". За даними Оперативного командування "Південь", внаслідок атаки пошкоджено десятки приватних домогосподарств, автомобілі та магазини. Крім того, ворожі снаряди потрапили до дитячих майданчиків та двору навчального закладу.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини