Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українці визначилися, де почуваються найбезпечніше, - соцопитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці визначилися, де почуваються найбезпечніше, - соцопитування

Емоційно-психологічний стан українців оцінили в онлайн-дослідженні в середині лютого 2023 року

22 лютого 2023, 16:56
Поділіться публікацією:

Найбезпечнішим місцем для левової частки українців є власна оселя: 25% почуваються тут у повній безпеці, 41% — у частковій. Такі дані наводять у звіті за результатами онлайн-дослідження "Емоційно-психологічний стан українців", який здійснила компанія "Нью Імідж Маркетинг Груп" на замовлення Українського інституту майбутнього пишуть "Коментарі".

Українці визначилися, де почуваються найбезпечніше, - соцопитування

Власний дім та громадські місця дають відчуття безпеки

"Питання відчуття безпеки має безперечний вплив на емоційно-психологічний настрій, тому учасникам опитування запропонували оцінити відчуття рівня безпеки у різних місцях. І найбільш безпечним зафіксовано перебування вдома – 25% респондентів у власному помешканні відчувають спокій, 47% – у частковій безпеці, 20% – у частковій небезпеці, 5% – у повній небезпеці", — мовиться у звіті.

Доволі високе й відчуття безпеки у громадських місцях, на вулиці, у транспорті, якщо поруч є військові – 14% респондентів почувають себе у повній безпеці, 44% – у частковій. Ще 27% – у частковій небезпеці, 10% – у повній небезпеці. Перебуваючи на вулиці, у повній безпеці почуваються 7% респондентів, 49% – у частковій, 32% – у частковій небезпеці, 9% – у повній небезпеці. У громадських закладах та установах у повній безпеці почуваються 8% респондентів, 45% – у частковій безпеці, 32% – у частковій небезпеці, 10% – у повній небезпеці.

Автори дослідження також зафіксували певні відмінності серед різних категорій опитуваних. Жінки значно рідше за чоловіків відмічали, що почуваються у повній або частковій безпеці у громадських установах або закладах – 47% проти 58% при загальному показнику 53%.

Дещо вищі показники відчуття безпеки вдома та на вулиці — серед респондентів 18-35 років. Учасники 36-50 років порівняно рідше зазначали відчуття повної або часткової безпеки перебування вдома.

Опитування проводилося 9-15 лютого у різних регіонах України (крім міст на тимчасово непідконтрольних територіях частини Донецької та Луганської області, окупованої АР Крим). У ньому взяли участь 1200 дорослих учасників, яким пропонували заповнити інтерактивну онлайн-анкету. Статистична похибка не перевищує 2,89%.

Як писали "Коментарі" раніше, відносна більшість українців погодилися б на пом’якшення вироків для певної категорії колаборантів. За даними дослідження Соціологічної групи Рейтинг українці готові частково "помилувати" вчителів, соціальних працівників та лікарів-колаборантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини