Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українці просять скасувати комендантську годину у новорічну ніч: що відомо про петицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці просять скасувати комендантську годину у новорічну ніч: що відомо про петицію

Поки петиція щодо скасування комендантської години на Новий рік не набрала потрібну кількість голосів

13 грудня 2022, 20:35
Поділіться публікацією:

В Україні зареєстрували першу петицію щодо скасування комендантської години на Новий рік. Мешканці столиці, незважаючи на війну та відключену електрику, мають намір  зустріти  новорічне свято. Але є проблема, як поступити в ніч на 1 січня з комендантською годиною. Тому кияни заздалегідь подбали про це  і стали ініціаторами першого такого звернення. Відповідна  петиція  розміщена  на сайті Київської державної міської адміністрації.

Українці просять скасувати комендантську годину у новорічну ніч: що відомо про петицію

Скасування комендантської години у новорічну ніч (ілюстративне фото з відкритих джерел)

"Вважаю що варто відмінити комендантську годину на Новий Рік, так як все одно багато людей буде повертатись від друзів/родичів, далеко не у всіх буде можливість залишитись на ночівлю там, де святкували", –  наводять власні аргументи автори   цього звернення до влади.
Зараз петиція ще  не має  певної  кількості  голосів, щоб  керманичі міста   розглянули цю проблему.

Ймовірно, що така петиція може з'явитися й на сайті президента Зеленського.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що більшість українців частину витрат на новорічний та різдвяний шопінг задонатять ЗСУ. Не дивлячись на складнощі воєнного часу, більшість українців не відмовлятимуться від святкування Нового Року та Різдва. 61% планують здійснити святкові покупки, хоча й купуватимуть менше товарів, аніж минулоріч. Про це свідчать результати опитування українських споживачів компанії "Делойт" в Україні.  Згідно з опитуванням, бюджет майже половини українців (49%) на шопінг складе 1000 — 5 000 грн. Його переважно витрачатимуть на купівлю продуктів харчування, товарів для дітей, а також одяг та взуття. Під час святкового шопінгу українці насамперед зважатимуть на знижки.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини