Головна Новини Суспільство Війна з Росією Більшість українців частину витрат на новорічний та різдвяний шопінг задонатять ЗСУ, - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Більшість українців частину витрат на новорічний та різдвяний шопінг задонатять ЗСУ, - опитування

Компанія «Делойт» в Україні опитала українців про плани щодо витрат на святковий шопінг.

13 грудня 2022, 16:45
Поділіться публікацією:

Не дивлячись на складнощі воєнного часу, більшість українців не відмовлятимуться від святкування Нового Року та Різдва. 61% планують здійснити святкові покупки, хоча й купуватимуть менше товарів, аніж минулоріч. Про це свідчать результати опитування українських споживачів компанії "Делойт" в Україні. 

Більшість українців частину витрат на новорічний та різдвяний шопінг задонатять ЗСУ, - опитування

Фото: https://pixabay.com/


Згідно з опитуванням, бюджет майже половини українців (49%) на шопінг складе 1000 — 5 000 грн. Його переважно витрачатимуть на купівлю продуктів харчування, товарів для дітей, а також одяг та взуття. Під час святкового шопінгу українці насамперед зважатимуть на знижки.

Разом з тим понад 60% опитаних заявили, що принаймні частину свого бюджету на новорічний та різдвяний шопінг витратять на допомогу Збройним Силам України або тим, хто постраждав від війни.

При цьому тільки 63% українців не купуватимуть товари, якщо їхній виробник або продавець залишився працювати на ринку рф після широкомасштабного вторгнення агресора в Україну.


За даними “Делойт”, цього року вітчизняний споживач віддасть перевагу оффлайн-шопінгу перед купівлею речей в інтернет-магазинах. Так, більшість респондентів зазначила, що основним місцем, де купуватимуть товари перед святами, стануть великі супермаркети і торговельні центри/універмаги. 


Дослідження проводилося методом онлайн-опитування за квотованою вибіркою, яка відповідає соціально-демографічному портрету населення України. В опитуванні взяли участь понад 1000 респондентів з усіх регіонів України (за винятком тимчасово окупованих територій та АР Крим), а також українці, які тимчасово перебувають за кордоном.


Раніше ми писали, що за останній  час відчутно  прибавив в ціні хліб. В цьому місяці хліб  перевершив психологічну позначку. 






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ddddd

13 грудня 2022, 17:49

Новогодняя Pаcпpодажa. Термобелье Columbia нoвогo покoлeния с уникальной технологии Omni Heat (влаговыводящей и теплообменной фунцией), обладает антибактериальными и гипоаллергенными свойствами. Покyпaй по стаpoй цeнe ------ https://marketl.ink/Columbia


Новини