Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українці почуваються покинутими: що не так з допомогою західних союзників
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці почуваються покинутими: що не так з допомогою західних союзників

Як йдеться у матеріалі New York Post, своїми обмеженнями та довгими дискусіями Захід не дозволяє українцям досягти успіху

28 травня 2024, 15:10
Поділіться публікацією:

Постійні затягування з постачанням обіцяної зброї від США та накладені обмеження на її використання демотивують українців та призводять до територіальних втрат на фронті на тлі безперервного російського наступу, зокрема у Харківській області. Як передає портал "Коментарі", про це пише "New York Post".

Українці почуваються покинутими: що не так з допомогою західних союзників

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

"Зараз росіяни мають ініціативу по всьому театру. Вони диктують місце, час, інтенсивність і темп військових дій. Українці залишилися на задньому плані і змушені реагувати", — заявив керівник "російської" групи американського Інституту вивчення війни Джордж Баррос.

Як зазначає автор публікації, щойно анонсований новий пакет американської допомоги на 275 мільйонів доларів може бути надто малим і надто запізнілим з урахуванням піврічної паузи у постачаннях.

"Ця затримка дорого коштувала, змусивши Україну поступитися додатковою територією, одночасно створивши моральну кризу для добровольчих збройних сил країни", — йдеться у публікації.

Баррос зазначає, що українці почуваються покинутими. Моральний дух низький, вони не відчувають підтримки. Вони не в захваті від того, щоб воювати, тому що розуміють, що є дефіцит матеріалів, що немає гарантії, що вони будуть оснащені, озброєні та навчені належним чином.

На думку аналітика, поточних американських постачань зброї та боєприпасів навряд чи буде достатньо, щоб Україна могла розпочати ефективні контрнаступи проти Росії. Експерт переконаний, що Вашингтон має кардинально переглянути своє ставлення до підтримки України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить посилення загроз з боку РФ: чи чекати адекватнішої реакції Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини